fbpx

Auto invoeren

Een auto invoeren kan u een flinke geldbesparing opleveren. Zeker jong gebruikte auto’s of auto’s uit de hogere segmenten zijn prijstechnisch vaak zeer interessant voor auto import. Wilt u een auto invoeren of zoekt u meer informatie rondom het importeren en invoeren van een auto? Wij leggen u graag uit hoe het invoeren van een import auto in zijn werk gaat en waar u op moet letten.

Auto invoeren: waar moet ik op letten?

Voorbereiding is het halve werk. Ook bij het invoeren van een auto. Bij het importeren en invoeren van een auto krijgt u met andere regelgeving en kosten te maken, dan wanneer u een auto koopt in Nederland. Maak van te voren dus een plan van aanpak of laat u begeleiden bij het importproces.

Inschatting kosten

Maak bijvoorbeeld van tevoren eerst een goede inschatting van de totale kosten. Vergelijk vervolgens deze kosten met de kosten voor het aanschaffen van een gelijkwaardige auto in Nederland. Zo weet u vooraf al of u geld bespaart en zo ja, hoeveel geld u bespaart. 

Regelgeving

De regelgeving voor het importeren van een voertuig kan per situatie verschillend zijn. Zo betaalt u wanneer u een auto invoert vanuit een land dat lid is van de EU, geen invoerrechten. Bij een land dat geen lid is van de EU, betaalt u deze wel. 

De prijsopbouw van een auto kan daarnaast per land verschillend zijn. Een belangrijke kostenpost voor een Nederlandse autobezitter is daarbij de BPM. In het buitenland kennen ze dit niet, al zijn er wel soortgelijke systemen. Nu is het helaas niet zo dat wanneer u een auto gaat invoeren u geen BPM hoeft te betalen. Hiervoor dient u aangifte bij de belastingdienst te doen.

Er is wel een uitzondering. Is de auto (of ander voertuig) ouder dan 30 jaar, dan betaalt u geen invoerrechten en ook geen BPM. U dient daarbij echter wel BPM-aangifte te doen, ook al komt het bedrag op € 0,- uit in dit geval.

Ook moet de auto voorzien worden van een Nederlands kenteken en een Nederlandse APK. Hiervoor zal de auto ook nog gekeurd moeten worden. 

Alternatieve auto’s

Heeft u een auto gevonden in het buitenland? Dan doet u er ook altijd goed aan nog één of twee alternatieve auto’s achter de hand te houden. Zeker wanneer u ook naar het buitenland af gaat reizen om de auto te gaan bekijken. Het kan zijn dat de eerste auto uiteindelijk niet aan de wensen of eisen voldoet. Met een alternatief kunt u dan voorkomen dat u voor niets de reis naar het buitenland heeft gemaakt.

Auto invoeren

Auto import pakketen

Heeft u een import auto op het oog? Wij ondersteunen u graag tijdens het importproces.

Bekijk onze importpakketten of neem direct contact op:

auto invoeren kosten

Wat kost een auto invoeren?

Gaat u een auto importeren dan moet de auto ingevoerd gaan worden. Naast de kosten die bij het importeren zelf komen kijken, zoals de aanschafkosten en transport, krijgt u hierbij ook te maken met keurings- en invoerkosten.

APK keuring

Alvorens de auto ingevoerd kan gaan worden moet de auto eerst APK gekeurd gaan worden. U betaalt €107,20 voor RDW leges en tenaamstelling. Daarnaast kunnen er nog aanvullende kosten bijkomen, mocht de auto APK afkeurpunten hebben en deze hersteld of aangepast moeten worden.

De keuring zelf vindt doorgaans bij een RDW keuringslocatie plaats. Echter heeft het RDW maar een beperkte capaciteit beschikbaar voor het keuren van importauto’s, waardoor de gemiddelde wachttijd zomaar op kan lopen tot 2 maanden. Dit is dan ook de reden dat wij van Importautos.nl hebben besloten het keuren van een importauto zelf aan te gaan bieden vanuit onze eigen werkplaats in samenwerking met het RDW. Door deze extra in-huis service bespaart u veel tijd. Ook hoeft u niet apart naar een RDW keuringslocatie toe met uw auto.

Kentekenplaat

Is de auto goedgekeurd, dan kan er bij het RDW een Nederlands kenteken worden aangevraagd. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €39,50 (excl. BTW)

BPM aangifte doen

Nadat de import auto gekeurd is moet er BPM-aangifte gedaan worden bij de Belastingdienst. Het berekenen van de (rest-) BPM, kunt u vooraf laten doen door een professionele partij. Dit is ook zeker aan te raden, omdat er verschillende variabelen en rekenmethodes zijn voor het bepalen van de rest-BPM. Hierdoor kunt u hierop veel geld besparen, maar dus ook dure fouten maken.

Auto invoeren kosten berekenen

De kosten voor het keuren en de kentekenplaten staan vast. Los van de eventuele aanvullende kosten natuurlijk, als de auto APK afkeurpunten heeft. Een andere variabele kostenpost is dus de BPM die afgedragen moet gaan worden. Om te voorkomen dat u teveel betaald of dat er achteraf een grote naheffing op uw deurmat valt, is het advies om de BPM te laten berekenen door een specialist. Zo kunt u bij Importauto’s terecht voor een gratis BPM berekening. Geheel vrijblijvend en met laagst haalbare BPM garantie. Zo betaalt u dus nooit teveel BPM.

Het advies is om de BPM ook vooraan in het importproces al te laten bereken. Zo kunt u vooraf een goede inschatting maken van de totale importkosten. En deze vergelijken met het aanschafkosten van een vergelijkbare Nederlandse auto.

auto invoeren kosten berekenen
rdw auto invoeren afspraak

Voordelen auto invoeren

Het invoeren van een auto heeft vele voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we voor u hieronder op een rijtje gezet. 

Besparen kosten

Het belangrijkste voordeel om voor het invoeren van een auto te kiezen is natuurlijk het kunnen besparen van kosten. De aanschafprijs van een auto ligt in veel andere landen in beginsel lager dan in Nederland. Daarnaast betaalt u bij een import auto de rest-BPM en niet het gehele BPM bedrag. 

Groter aanbod

Meer landen, betekent natuurlijk een groter aanbod aan auto’s. Maar ook een gevarieerder aanbod aan auto’s. Niet alle automerken, -modellen en -uitvoeringen worden in Nederland geleverd. Bent u dus op zoek naar een exclusief merk, model of uitvoering dan bent u aangewezen op het invoeren van een auto.

Meer weten over de voordelen? Lees dan ook eens onze blog: De belangrijkste voordelen van auto import

Voordelen auto laten invoeren door Importautos.nl

Wilt u een auto invoeren en kiest u graag voor zekerheid, snelheid en betaalt u liever niet te veel? Besteed het importeren en invoeren van uw auto dan uit aan Importautos.nl. Dit biedt u de volgende voordelen:

U betaalt nooit te veel

✓ Gratis BPM berekening met laagste BPM garantie

✓ Gunstige importtarieven

U bepaalt zelf de hoeveelheid hulp

✓ Keuze uit transparante en overzichtelijk import pakketten

U hoeft nooit ver te reizen:

✓ 3 Importautos.nl locaties in verspreid door Nederland: Roosendaal en Duiven (Arnhem)

U bent niet afhankelijk van een RDW keuringsstation

✓ De RDW keuring vindt plaats in onze eigen werkplaats. Hierdoor bent u niet afhankelijk van wachttijden bij de RDW keuringsstations en hoeft u niet met uw auto naar een RDW locatie toe. Ook heeft u voor het invoerproces maar één aanspreekpunt nodig.

invoeren auto

Auto invoeren bij Importautos.nl?

Ook uw auto invoeren bij Importautos.nl of heeft u vragen over het importproces? Neem contact op met ons of bekijk direct onze importpakketen.

18+ jaar ervaring in BPM & auto import

Een team van 12 werknemers helpt om zorgeloos, betrouwbaar en snel uw auto te importeren.

aantal geimporteerde auto's

60.000+

Auto’s geïmporteerd

Met meer dan 18 jaar ervaring, zijn wij marktleider in Nederland.

klanten beoordelen importautos
9,5

Door klanten beoordeeld

Meer dan 2900+ beoordelingen via een onafhankelijk systeem, Kiyoh.

LET OP! Wij zijn verhuisd:

Ons nieuwe adres in Roosendaal is nu: Hoge bergen 3, 4704 RH, Roosendaal. Onze activiteiten in Goes zijn ook verhuisd naar ons nieuwe adres in Roosendaal.