fbpx

Auto Importeren uit Spanje

Wilt u zorgeloos, voordelig en snel een auto importeren uit Spanje? Importautos berekent gratis de laagste BPM voor uw gewenste voertuig en helpt u bij het importproces!

Importautos o.a. bekend van:

SBS6Radio1VWERedbullRWDAutoweek

Auto import Spanje stappenplan

Wilt u alleen een BPM-aangifte of kiest u voor volledige ontzorging? U kiest zelf hoeveel hulp u wilt voor het importeren van een auto uit Spanje.

zoeken - auto importeren

1. Zoek een voertuig

Wij hebben voor u de beste zoekmachines in het buitenland in kaart gebracht.

Zoek een voertuig ›

auto import bpm berekenen

2. Bereken de BPM

Er zijn 6 methodes om de BPM te berekenen. Wij berekenen binnen 24 uur de laagst haalbare BPM.

Gratis BPM berekenen ›

Hulp bij import

3. Hulp bij import

Vervolgens maakt Importautos.nl een plan van aanpak samen met u. Wij kunnen u helpen van A tot Z.

Bekijk import pakketten ›

Auto invoeren Spanje

Een auto importeren uit Spanje, hoe interessant is dat? Door een auto uit Spanje in te voeren kunt u geld besparen bij het aanschaffen van een nieuwe of gebruikte auto. Daarnaast vergroot u het beschikbare aanbod auto’s waaruit u kunt kiezen. Er zijn echter wel een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer u een auto uit Spanje gaat importeren.

Geen invoerheffingen, wel BPM en BTW betalen

Spanje is lid van de Europese Unie. U hoeft dus geen invoerheffing te betalen bij het importeren van een auto uit Spanje. Echter moet er wel (rest) BPM en BTW betaald worden. Het BTW bedrag wordt berekend aan de hand van de nieuwprijs van de auto, tenzij de auto ouder is dan 6 maanden en meer dan 6000 km heeft gereden. Voor het berekenen van het BPM bedrag zijn verschillende methodes beschikbaar. Het laagste BPM bedrag berekenen? Wij berekenen gratis en vrijblijvend de laagst haalbare BPM. Zo bent u zeker van het laagste BPM bedrag en bespaart u kosten.

Auto invoeren Spanje

Voordelen auto importeren Spanje

Zoek ook buiten onze eigen landsgrenzen naar uw nieuwe of gebruikte auto. Zo vergroot u de kans dat u uw ideale auto vindt. U hoeft hierdoor minder concessies te doen. Bekijk bijvoorbeeld ook eens in het aanbod auto’s in Spanje. Dit levert u de volgende voordelen op:

 • Een groter keuze aanbod
 • Vaak lagere aanschafprijzen
 • Meer opties 
 • Lagere kilometerstanden

Spanje kent één van de laagste autoprijzen van Europa

Over het algemeen kun je zeggen dat de de autoprijzen in Spanje voor een nieuwe auto een stuk lager liggen dan die in Nederland. Dit prijsverschil wordt voor het grootste deel veroorzaakt door het BPM-bedrag dat in Nederland berekend wordt aan de hand van de CO2-uitstoot van een auto. Hoe groter (en vaak krachtiger) de motor is van de auto waarnaar je op zoek bent? Hoe interessanter het dus is om bijvoorbeeld in Spanje naar het aanbod jong gebruikte auto’s te gaan kijken. Houdt er daarbij wel rekening mee dat wanneer u een auto gaat invoeren in Nederland u alsnog BPM moet afdragen. Doordat er bij het importeren meerdere mogelijkheden zijn om de BPM te berekenen zullen de totale kosten lager zijn dan wanneer u een vergelijkbare auto in Nederland aanschaft.

Hoger uitrustingsniveau en motorisering 

Het wegennet in Spanje ziet er anders uit dan dat van Nederland. Waar Nederland vlak is, is Spanje dat alles behalve. In Nederland kom je dus vaak nog goed weg met de lichtste motorisering. Dat is in Spanje wel anders met de vaak bergachtige wegen. Om die reden kiezen veel Spanjaarden voor een zwaardere motorisering en dat is dan ook te zien in het keuze aanbod op de Spaanse automarkt. 

Daarnaast is het klimaat anders in Spanje. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat elke nieuwe Spaanse auto wel met een airco of climate control is uitgerust. Sowieso kunnen de beschikbare uitrustingsniveaus in Spanje verschillen met die in Nederland, doordat er andere wensen en eisen worden gesteld aan een auto.

Groot aanbod tweedehands auto’s

Spanje wordt met zo’n 47 miljoen inwoners gerekend tot de grotere Europese landen. Ook het Spaanse wagenpark is daarmee, met meer dan 29 miljoen auto’s, een stuk groter dan dat van Nederland. De gemiddelde leeftijd van het Spaanse wagenpark ligt echter ook een stuk hoger. Respectievelijk 19 jaar in Spanje om 11 jaar in Nederland. Dit zorgt er dan ook voor dat het aantal beschikbare tweedehands auto’s in Spanje hoog is. Ook een youngtimer importeren uit Spanje behoort daarmee zeker tot de mogelijkheden.

18+ jaar ervaring in BPM & auto import

Een team van 12 werknemers helpt om zorgeloos, betrouwbaar en snel uw auto te importeren uit Spanje of ander gewenst land

Van oorsprong Spaanse automerken populair

Er bestaat dan tegenwoordig geen officieel Spaans automerk meer, ten minste geen met noemenswaardige productiecijfers. Toch ziet het Spaanse wagenpark er toch iets anders uit dan dat in Nederland. Zo zijn de van oorsprong Spaanse automerken sterk vertegenwoordigd op de Spaanse automarkt. Bent u dus bijvoorbeeld op zoek naar een SEAT of CUPRA? Kijk ook eens naar het auto aanbod in Spanje. Zo kunt u kiezen uit een breder en gevarieerder aanbod en u profiteert van de lagere aanschafprijzen.

Seat importeren uit Spanje

Het van oorsprong Spaanse automerk SEAT (al even in Duitse handen) is nog altijd sterk vertegenwoordigd op de Spaanse automarkt. Wilt u dus een SEAT importeren? Kijk dan naast Duitsland ook eens in Spanje! Zeker wanneer u op zoek bent naar een van onderstaande modellen.

SEAT importeren Spanje

SEAT modellen

 • SEAT Mii
 • SEAT Ibiza
 • SEAT Leon
 • SEAT Arona
 • SEAT Ateca
 • SEAT Tarraco

CUPRA importeren uit Spanje

SEAT heeft het eerdere label CUPRA sinds kort als zelfstandig automerk in de markt gezet. En net als SEAT is CUPRA in Spanje sterker vertegenwoordigd dan bijvoorbeeld in Nederland. Daarnaast levert CUPRA in Nederland niet alle motoriseringen en uitvoeringen. Zo moeten wij het doen met de doorgaans minder krachtige Hybride-motoriseringen. Bent u dus op zoek naar een bijzondere of krachtigere Cupra? Een CUPRA importeren uit Spanje is zeker het overwegen waard. Vooral als u op zoek bent naar een van onderstaande modellen.

Cupra importeren Spanje

CUPRA modellen

 • CUPRA Born
 • CUPRA Formentor
 • CUPRA Leon
 • CUPRA Leon Sportstouer

Auto importeren uit Spanje met Importautos.nl

Laat uw auto importeren uit Spanje door Importautos.nl. Zo bespaart u kosten en tijd en kiest u voor zekerheid. Daarnaast profiteert u van de volgende voordelen:

 • Ontvang gratis het laagst mogelijke BPM-bedrag voor uw importauto
 • Altijd een importpakket beschikbaar die aansluit bij hoeveel hulp u nodig heeft bij het importeren van uw auto.
 • Tijdens transport is uw auto allrisk verzekerd, zonder aanvullende kosten.

Ook uw auto laten importeren uit Spanje of ander land? Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met de importspecialisten van Importauto’s voor meer informatie of maak direct een keuze uit onze handige en overzichtelijke importpakketen.

aantal geimporteerde auto's

60.000+

Auto’s geïmporteerd

Met meer dan 18 jaar ervaring, zijn wij marktleider in Nederland.

klanten beoordelen importautos
9,5

Door klanten beoordeeld

Meer dan 2900+ beoordelingen via een onafhankelijk systeem, Kiyoh.

Gratis BPM advies

Wist u dat er 6 methodes zijn om de BPM te berekenen?
Wij berekenen gratis en vrijblijvend de laagst haalbare BPM. Binnen 24 uur in uw mailbox.

LET OP! Wij zijn verhuisd:

Ons nieuwe adres in Roosendaal is nu: Hoge bergen 3, 4704 RH, Roosendaal. Onze activiteiten in Goes zijn ook verhuisd naar ons nieuwe adres in Roosendaal.