BPM berekenen bereken direct gratis de laagst haalbare BPM

088-3450100 Gratis infolijn

Auto importeren uit Europa

Tegenwoordig wordt het importeren uit andere EU-landen dan Duitsland steeds populairder. Met de verscheidenheid aan importdiensten van Importautos.nl is het snel, veilig en vertrouwd importeren vanuit ieder EU-land geen probleem meer. De importprocedure bij de RDW en de belastingdienst is voor import uit ieder EU-land identiek.

Wel maakt de ligging t.o.v. Nederland vaak een andere voorbereiding en transportoplossing noodzakelijk. Standaard leveren wij in onze importpakketten nl. een tijdelijk nummerbord met de geldigheid van 24 uur. Waarbij het ophalen en het RDW-loket bezoek op dezelfde dag plaats moet vinden. Een oplossing hiervoor is het EU-transportkenteken. Zie ook onze tarievenlijst.

Auto importeren uit Duitsland:

Zie hiervoor onze speciale pagina:  Auto invoeren uit Duitsland

Auto importeren uit België of Luxemburg:

Zie voor België onze speciale pagina: Auto importeren uit België

Gezien de ligging zijn onze standaard importpakketten hiervoor prima te gebruiken. België en Luxemburg kennen net als Nederland een onafhankelijk registratiesysteem van de km-standen, Autopas genaamd. Ook is de verkoper in deze landen verplicht om bij de verkoop van een gebruikte auto, ongeacht de leeftijd, een nieuwe APK-keuring uit te laten voeren voor aflevering. De afstand tot Nederland in combinatie met bovengenoemde zekerheden maken België en Luxemburg prima landen om een gebruikte auto te kopen. Voor transport kunt u de tijdelijke nummerborden voor 1 dag gebruiken of ons verzekerd transport per vrachtauto.  ( zie onze importpakketten en tarievenlijst )

Auto importeren uit Italië:

Sinds half 2011 is er in Italië een nieuw belastingstelsel ingevoerd voor het bezit van exclusieve auto’s. Auto’s met een grotere cylinderhoud dan 2000 cc worden, ook voor al in bezit zijnde auto’s, zeer zwaar extra belast. Dit is de reden waarom momenteel veel auto’s in het midden- tot duurdere segment voor relatief goedkope prijzen te koop worden aangeboden. Gezien de reisafstand zijn de volgende aandachtspunten belangrijk:

* autodocumenten controle vooraf

*  vooraf contact met de verkoper om dure en onnodige procedure voor Italiaanse exportkentekens te voorkomen

Bel één van onze importadviseurs voor een passend advies. Wilt een zelf de auto halen en terug rijden dan is Italië erg streng op het soort nummerborden wat u voor deze rit gebruikt. U krijgt dan korting op onze pakketprijzen omdat u het standaard pakketnummerbord dan niet gebruikt. Neem vrijblijvend contact met ons voor verdere uitleg over de mogelijkheden. Verzekerd transport per vrachtauto kunnen wij uiteraard ook aanbieden. ( Zie onze importpakketten en tarievenlijst )

Auto importeren uit:

Bulgarije; Cyprus; Denemarken; Engeland; Estland; Finland; Frankrijk; Griekenland; Hongarije; Ierland; Letland; Litouwen; Malta; Oostenrijk; Polen; Portugal; Roemenië; Slovenië; Slowakije; Spanje; Tsjechië; Verenigd Koninkrijk; Zweden

Gezien de reisafstand zijn de volgende aandachtspunten belangrijk:

* autodocumenten controle vooraf

*  vooraf contact met de verkoper om dure en onnodige procedure voor buitenlandse exportkentekens te voorkomen

Bel één van onze importadviseurs voor een passend advies. Wilt een zelf de auto halen en terug rijden dan kunnen wij hiervoor een EU-transportkenteken leveren. Verzekerd transport per vrachtauto kunnen wij uiteraard ook aanbieden.

Auto importeren uit Zwitserland/Noorwegen ( EVA-landen):

Dit zijn het grootste “valkuil-landen” wat betreft auto import.

RDW-procedure: De RDW ziet Zwitserse / Noorse auto’s hetzelfde als import vanuit een EU-land, er is dus geen extra EU-typegoedkeuringsprocedure nodig.

Belastingdienst:  De belastingdienst ziet Zwitserse / Noorse auto’s helaas NIET ALS IMPORT UIT EEN EU-LAND! Hierdoor moet u met de volgende extra kosten rekening houden:

* 10% invoerrechten over aankoopwaarde in Zwitserland / Noorwegen

* 21% BTW over invoerrechten + fictieve transportfee + aankoopwaarde

* verzorgen inklaringsdocumenten voor de EU. Zonder een geldig inklaringsdocument wordt bij het BPM-loket niet geholpen en krijgt u uw NL-kentekenbewijs niet.

Met een juiste voorbereiding zijn in 50% van de gevallen de invoerrechten te voorkomen. BTW moet echter altijd betaald worden, wel kunnen bedrijven deze BTW uiteraard terugvorderen. Ook kan er bij een juiste uitvoerprocedure in Zwitserland / Noorwegen en met medewerking van de verkoper in sommige gevallen de Zwitserse / Noorse BTW teruggekregen worden bij de Zwitserse / Noorse grens.

Importautos.nl kan u deze gehele procedure in 1 pakket aanbieden. Ook inklaring kunnen wij in “eigen huis” voor u in orde maken. Uw importadviseur Mike Soerewijn is gespecialiseerd in import vanuit Zwitserland / Noorwegen. U kunt hem direct benaderen via: Mail: mike@importautos.nl   of  Tel: 088-3450100

Tel: 088-3450100

Grenzeloos voordeel Zonder zorgen!

Bekijk alle referenties

Waarom Importautos.nl?

  • 8 importadviseurs tot uw beschikking
  • Levering aan huis door heel Nederland
  • Exclusief partner van Autoweek
  • Altijd laagste BPM garantie
  • 14 jaar BPM / auto import ervaring
  • Geen risico, u betaalt ons achteraf

auto verkopen

Importautos.nl is bekend van:

importautos partners
importautos redbull

Aantal geïmporteerde auto's: