fbpx

Elektrische auto importeren

Elektrisch rijden met geïmporteerde auto?

Tijd om de overstap naar elektrisch rijden te maken en een elektrische auto te importeren? Een elektrische auto importeren biedt veel voordelen, zeker voor zakelijke rijders! Wat maakt het zo aantrekkelijk om uw elektrische wagenpark te importeren uit landen als Frankrijk of Duitsland?

Het 100% elektrisch rijden is over de grens nog minder wijdverbreid dan in Nederland het geval is. Om het elektrisch rijden te stimuleren bieden fabrikanten in deze landen dan ook elektrische auto’s voor zeer competitieve prijzen aan. Goed uitgeruste elektrische auto’s uit Frankrijk, of interessante elektrische Jahreswagens uit Duitsland zijn dan ook voor zeer interessante aanschafprijzen te verkrijgen.

Skoda-Enyaq-importeren

Elektrische auto importeren met Importautos.nl

Heeft u een elektrische auto op het oog? Wij ondersteunen u graag tijdens het importproces.

Bekijk onze importpakketten of neem direct contact op:

Populairste EV’s 2021

Inspiratie nodig voor uw elektrische auto om te importeren? De top 3 populairste EV’s in Nederland bestonden uit:

  1. Kia e-Niro
  2. Skoda Enyaq
  3. Ford Mustang Mach-E

Bekijk hier de top 15 populairste EV’s van 2021voor meer inspiratie.

Het importproces

Het importproces van een elektrische auto verloopt in principe hetzelfde als de auto import van een brandstofauto. Kort samengevat ziet het stappenplan er als volgt uit:

  1. Vind een elektrische auto via een van de buitenlandse zoekwebsites;
  2. Laat de totale aanschafkosten van de auto voor u berekenen;
  3. Aankoop en de auto naar Nederland rijden / laten transporteren;
  4. Keuring bij de RDW;
  5. BPM berekening en aangifte (hierover meer hieronder);
  6. Nederlands kenteken aanvragen en monteren.

Wilt u meer in detail lezen over het importproces? Bekijk dan ons auto importeren stappenplan of bekijk informatie over de import vanuit specifieke landen & regio’s:

BPM elektrische auto

De BPM berekening voor elektrische auto’s verloopt net even wat anders. Elektrisch rijden biedt namelijk een groot voordeel: de BPM van een 100% elektrische auto komt uit op €0,-. Over volledig elektrische auto’s hoeft geen BPM afgedragen te worden. Toch is het goed om te weten dat bij het importeren altijd een volledige BPM-aangifte ingevuld dient te worden (inclusief onderbouwing), zelfs als geen BPM afgedragen hoeft te worden!

Importautos.nl helpt u bij het vaststellen van de fiscale waarde van u elektrische auto. Deze waarde is van u voor belang voor de berekening van de hoogte van de bijtelling. Zo betaalt u een eerlijke en reële bijtelling op basis van de daadwerkelijke waarde van de auto.

Elektrische auto importeren
EV importeren

Bijtelling elektrische auto

Voor nieuwe elektrische auto’s geldt vanaf 2022 een bijtelling van 16% over de eerste €35.000,- van de cataloguswaarde. Over de overige waarde betaalt u 22% bijtelling. Dit is een stuk gunstiger dan de bijtelling voor auto’s die op brandstof rijden; daarvoor betaalt u over de gehele waarde 22% bijtelling.

Bij gebruikte elektrische auto’s kan het bijtellingpercentage lager liggen. Zo geldt voor een EV uit 2021 een bijtellingspercentage van 12% tot een cataloguswaarde van €40.000. Voor het deel daarboven geld het percentage van 22%. Gelijk aan dat van reguliere brandstofauto’s.

Goed om te weten: u heeft bij de bepaling van de bijtelling altijd recht op de bijtelling die in dat jaar gold. Importeert u bijvoorbeeld een elektrische auto die voor het eerst in gebruik genomen is in 2020, dan kunt u gebruik maken van de regeling uit 2020. Zo profiteert u van een lagere bijtelling. Deze bepaling geldt tot een maximale ‘leeftijd’ van 5 jaar.

MIA regeling

Schaft u een nieuwe, volledig elektrische auto aan? Dan kunt u als ondernemer in veel gevallen gebruik maken van de MIA (Milieuinvesteringsaftrek). Hiermee kunt u in 2022 over uw investering tot 45% aftrek claimen. Dankzij de MIA vormt een elektrische auto voor uw onderneming een stuk gunstigere investering.

Importeren elektrische auto

Elektrische auto importeren?

Heeft u een elektrische auto op het oog? Importautos.nl ondersteunt u graag tijdens het importproces.

Bekijk onze diverse importpakketten of neem direct contact met ons op voor meer informatie.

18+ jaar ervaring in BPM & auto import

Een team van 12 werknemers helpt om zorgeloos, betrouwbaar en snel uw auto te importeren.

aantal geimporteerde auto's

60.000+

Auto’s geïmporteerd

Met meer dan 18 jaar ervaring, zijn wij marktleider in Nederland.

klanten beoordelen importautos
9,5

Door klanten beoordeeld

Meer dan 2900+ beoordelingen via een onafhankelijk systeem, Kiyoh.

LET OP! Wij zijn verhuisd:

Ons nieuwe adres in Roosendaal is nu: Hoge bergen 3, 4704 RH, Roosendaal. Onze activiteiten in Goes zijn ook verhuisd naar ons nieuwe adres in Roosendaal.