Elektrische auto importeren

Elektrisch rijden met geïmporteerde auto?

Tijd om de overstap naar elektrisch rijden te maken en een BMW I3, e-Golf, Jaguar I-PACE of Tesla te importeren? Een elektrische auto importeren biedt veel voordelen, zeker voor zakelijke rijders! Wat maakt het zo aantrekkelijk om uw elektrische wagenpark te importeren uit landen als Frankrijk of Duitsland?

Het 100% elektrisch rijden is over de grens nog minder wijdverbreid dan in Nederland het geval is. Om het elektrisch rijden te stimuleren bieden fabrikanten in deze landen dan ook elektrische auto’s voor zeer competitieve prijzen aan. Goed uitgeruste elektrische auto’s uit Frankrijk, of interessante elektrische Jahreswagens uit Duitsland zijn dan ook voor zeer interessante aanschafprijzen te verkrijgen.

Elektrische auto importeren met Importautos.nl

Heeft u een elektrische auto op het oog? Wij ondersteunen u graag tijdens het importproces.

Bekijk onze importpakketten of neem direct contact op:

Het importproces

Het importproces van een elektrische auto verloopt in principe hetzelfde als de auto import van een brandstofauto. Kort samengevat ziet het stappenplan er als volgt uit:

  1. Vind een elektrische auto via een van de buitenlandse zoekwebsites;
  2. Laat de totale aanschafkosten van de auto voor u berekenen;
  3. Aankoop en de auto naar Nederland rijden / laten transporteren;
  4. Keuring bij de RDW;
  5. BPM berekening en aangifte (hierover meer hieronder);
  6. Nederlands kenteken aanvragen en monteren.

Wilt u meer in detail lezen over het importproces? Bekijk dan ons auto importeren stappenplan of bekijk informatie over de import vanuit specifieke landen & regio’s:

BPM elektrische auto

Een van de grote voordelen van elektrisch rijden: de BPM van een 100% elektrische auto komt uit op €0,-. Over volledig elektrische auto’s hoeft geen BPM afgedragen te worden. Toch is het goed om te weten dat bij het importeren altijd een volledige BPM-aangifte ingevuld dient te worden (inclusief onderbouwing), zelfs als geen BPM afgedragen hoeft te worden!

Importautos.nl verzorgt voor u de volledige BPM berekening en invulling. Wij zorgen ervoor dat u over een volledig ingevulde aangifte beschikt, inclusief de benodigde onderbouwing.

Hierbij stellen we ook direct de fiscale waarde van uw elektrische auto vast. Deze waarde is van u voor belang voor de berekening van de hoogte van de bijtelling. Zo betaalt u een eerlijke en reële bijtelling op basis van de daadwerkelijke waarde van de auto.

Importeren elektrische auto jaguar i pace

Bijtelling elektrische auto

Voor nieuwe elektrische auto’s geldt in 2020 een bijtelling van 8% over de eerste €45.000,- van de cataloguswaarde. Over de overige waarde betaalt u 22% bijtelling. Dit is een stuk gunstiger dan de bijtelling voor auto’s die op brandstof rijden; daarvoor betaalt u over de gehele waarde 22% bijtelling.

Bij gebruikte elektrische auto’s betaalt u zelfs over het gehele bedrag slechts 8% bijtelling. Is de auto voor 1 januari 2019 voor het eerst in gebruik genomen? Dan betaalt u nog het oude bijtellingstarief voor elektrische auto’s, 4% over de gehele waarde.

Goed om te weten: u heeft bij de bepaling van de bijtelling altijd recht op de bijtelling die in dat jaar gold. Importeert u bijvoorbeeld een elektrische auto die voor het eerst in gebruik genomen is in 2018, dan kunt u gebruik maken van de regeling uit 2018. Zo profiteert u van een lagere bijtelling. Deze bepaling geldt tot een maximale ‘leeftijd’ van 5 jaar.

Elektrisch rijden e-golf import

MIA regeling

Schaft u een nieuwe, volledig elektrische auto aan? Dan kunt u als ondernemer in veel gevallen gebruik maken van de MIA (Milieuinvesteringsaftrek). Hiermee kunt u over uw investering tot 36% aftrek claimen. Dankzij de MIA vormt een elektrische auto voor uw onderneming een stuk gunstigere investering.

Elektrische auto

Elektrische auto importeren?

Heeft u een elektrische auto op het oog? Importautos.nl ondersteunt u graag tijdens het importproces.

Bekijk onze diverse importpakketten of neem direct contact met ons op voor meer informatie.

15+ jaar ervaring in BPM & auto import

Een team van 12 werknemers helpt om zorgeloos, betrouwbaar en snel uw auto te importeren.

aantal geimporteerde auto's


Auto’s geimporteerd

Met meer dan 15 jaar ervaring, zijn wij marktleider in Nederland.

klanten beoordelen importautos
9,5

Door klanten beoordeeld

Meer dan 2800+ beoordelingen via een onafhankelijk systeem, Kiyoh.

Menu