BPM berekenen bereken direct gratis de laagst haalbare BPM

088-3450100 Gratis infolijn

Auto importeren uit België

Is een auto importeren uit België interessant voor u? Auto’s uit België zijn vaak voordeliger en luxer uitgevoerd dan de auto’s in Nederland. Bovendien zijn auto’s uit België in de regel goed onderhouden en betrouwbaar, dankzij de goede regelgevingen in het land. Een auto invoeren uit België kan bovendien vlot verlopen, zodat u snel de gelukkig eigenaar van een goed uitgeruste occasion bent.

Wilt u een auto invoeren vanuit België zonder risico, administratieve rompslomp en andere zorgen? Kies dan voor de services van Importautos.nl.

Gunstige regels en bepalingen

Voordat een Belgische auto verkocht mag worden, moet deze technisch gekeurd worden. Indien het keuringsrapport ouder dan twee maanden is zal de auto nog visueel gekeurd worden. Zo bent u beter beschermd tegen tegenvallers en volledig op de hoogte van eventuele gebreken.

Een Car-pass (vergelijkbaar met het tellerrapport wat we in Nederland kennen) geeft u daarnaast inzicht in de kilometerstand van de auto. Bovendien wisselen Nederland en België kilometerstanden uit. En een Certificaat van Overeenstemming (CVO) geeft inzicht in alle technische gegevens van de auto, waaronder de CO2-uitstoot, wielbasis en motorinhoud.

Auto importeren België: de voordelen

België kent ongeveer een even groot autoaanbod als Nederland. Toch vindt u in België soms gemakkelijker specifieke modellen en uitvoeringen die op de Nederlandse markt onvindbaar zijn.

Een andere reden om een auto te importeren uit België is dat deze vaak luxer zijn uitgevoerd dan de Nederlandse voertuigen. Toch zijn Belgische auto’s vaak goedkoper dan Nederlandse auto’s, waardoor een auto invoeren vanuit België zeer aantrekkelijk kan zijn.

Importeren uit België met Importautos.nl

Importautos.nl heeft al ruim 14 jaar ervaring met het invoeren van auto’s uit diverse landen, waaronder ook België. U kunt bij ons voorafgaand aan het hele proces gratis en vrijblijvend de BPM berekenen. Is deze naar wens? Dan kunt u voor een van onze pakketten kiezen.

Zo kiest u bijvoorbeeld voor ons Doe het zelf pakket wanneer u graag zelf zoveel mogelijk regelt. Geeft u dit juist liever zoveel mogelijk uit handen? Dan raden wij ons All inclusive pakket aan, waarmee u desgewenst met onze hulp zorgeloos de onderhandelingen in kunt gaan.

Snel, eenvoudig en veilig een auto importeren uit België? Kies voor Importautos.nl

 • Gespecialiseerd in zowel nieuwe als gebruikte auto’s uit België
 • Meer dan 14 jaar ervaring
 • Wij importeren gemiddeld 15 auto’s per dag
 • Deskundig en RDW erkend bedrijf
 • Vrijblijvende berekening van de meest gunstige BPM
 • Vooraf een gratis en vrijblijvend overzicht van de importkosten
 • 8 importadviseurs die fulltime tot uw beschikking staan
 • De enige erkende BPM-partner van Autoweek

 

Een auto invoeren vanuit België: een verstandige keuze

Een auto importeren uit België is vaak een slimme keuze. U profiteert van de volgende aspecten:

 • Belgische auto’s zijn degelijk en betrouwbaar.
 • Vind modellen en uitvoeringen die in Nederland niet of moeilijk verkrijgbaar zijn.
 • Belgische voertuigen zijn vaak veel luxer uitgerust met meer opties.
 • Een auto uit België importeren is vaak goedkoper dan de aanschaf van een Nederlandse auto.
 • In België vindt u over het algemeen meer jonge occasions omdat er jaarlijks meer nieuwe auto’s verkocht worden in het land ten opzichte van Nederland.
 • Verplichte technische keuring vooraf voorkomt teleurstellingen: het voertuig voldoet aan de verwachtingen en eventuele mankementen zijn vooraf bij u bekend.
 • De Car-pass biedt inzicht in de kilometerstand en voorkomt fraude. Bovendien wisselt België met Nederland informatie over kilometerstanden uit.
 • Het Certificaat van Overeenstemming (CVO) / Certificate of Conformity (COC) weergeeft alle belangrijke technische specificaties van het voertuig.
 • Gunstige ligging: De nabijheid van onze Zuiderburen maakt het uitzoeken van uw droomauto een stuk eenvoudiger. Doordat u dichter bij huis uw gewenste auto vindt, bespaart u aanzienlijk op de transportkosten.
 • Tijdelijk Nederlands kenteken te gebruiken. Als de afstand van de verkoper naar Nederland het toelaat om het ophalen en de importkeuring op dezelfde dag te combineren, dan kan een tijdelijk Nederlands nummerbord gebruikt worden. Daarmee is het tijdelijk verzekeren (afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij) meestal geen probleem.
 • Fabrieksgarantie: Hele jonge occasions vallen vaak nog binnen de fabrieksgarantie. Met garantiegevallen kunt u dan terecht bij iedere officiële dealer in Nederland.
 • Merk occasion garantie: Veel automerken hebben een eigen Europees garantielabel opgericht. Daarmee bent u met uw occasion verzekerd van garantie, gewoon bij de dealer bij u in de buurt. Voorbeelden van merken die dit aanbieden zijn BMW, Audi, Mercedes, Ford, Volkswagen, Porsche en Volvo. Vraag uw verkoper hierover.

 

Stappenplan om een auto te importeren uit België

Wilt u een auto invoeren vanuit België en heeft u een interessant aanbod gevonden? Of is de wens er al wel, maar weet u nog niet waar u vervolgens mee zou moeten beginnen? Wij bieden u hier graag een duidelijk stappenplan:

iconzoeken

1. Zoek een Belgisch voertuig dat aan uw wensen voldoet

Ga online op zoek naar een auto uit België die uw interesse heeft. De bekendere platformen staan vol met personenauto’s, bestelwagens, campers en motoren. U zou bijvoorbeeld kunnen beginnen bij platformen zoals autoscout24.be of gocar.be.

bpm berekenen

2. Laat ons berekenen hoeveel u in totaal kwijt bent voor het voertuig

U mailt ons de auto-advertentie die u tegen gekomen bent, zodat u van ons vrijblijvend en gratis een volledig importkostenoverzicht ontvangt. Hierbij krijgt u inzicht in de bijkomende BPM kosten, de RDW kosten, transportkosten en verzekeringskosten. Deze kosten tellen wij bij de vraagprijs van de auto op; zo weet u precies hoeveel het importeren van de auto uit België u zou gaan kosten.

De Belastingdienst heeft 6 BPM berekeningsmethoden goedgekeurd. Wij bieden u altijd de BPM berekening in uw importkostenoverzicht die voor u het meest voordelig is. Dit kunnen wij doen aangezien wij alle berekeningsmethoden met elkaar vergelijken.

autoscout24.be

maak koopbeslissing

3. Maak de koopbeslissing

Op basis van het door ons aangeleverde importkostenoverzicht weet u direct of het voor u voordelig is om de auto die u op het oog heeft te kopen en importeren. U maakt de keuze om wel of niet tot aankoop over te gaan altijd zelf. Tijd om een auto in te voeren uit België? Zodra u eruit bent, schakelt u onze hulp in door telefonisch (088-3450100) of per mail (info@importautos.nl) contact met ons op te nemen. Wij kunnen u dan verder helpen bij het importeren van de auto uit België.

importautos helpt

4. Importautos.nl helpt u met de import

Samen met u maken we een plan van aanpak. U kiest hierbij zelf hoeveel hulp u nodig heeft bij het importeren en welk importpakket het beste bij u past. Indien gewenst kunt u zoveel mogelijk zelf doen, van het ophalen van de auto tot aan het bezoek aan een RDW loket. Wilt u liever volledig ontzorgt worden? Dan zorgen wij ervoor dat de auto met een vrachtwagen opgehaald wordt, de grens overgebracht wordt en bij u voor de deur afgeleverd wordt.

Welk servicepakket u ook kiest, u betaalt pas achteraf voor de service van Importautos.

Een auto invoeren uit België via Importautos.nl biedt u 8 grote voordelen

Vele klanten gingen u al voor bij het importeren van een auto uit België. Om deze redenen kiest u voor Importautos.nl voor het importeren vanuit het buitenland:

1. Er staat altijd een importadviseur voor u klaar

Wilt u een auto importeren uit België zonder risico te lopen? U kunt snel, eenvoudig en veilig een auto invoeren uit België dankzij de importadviseurs van Importautos.nl. Zij staan tot uw beschikking voor elke hulpvraag.
Het maakt niet uit als u nog geen ervaring heeft met het kopen van een auto in het buitenland. Onze importadviseurs begeleiden u tijdens het gehele proces en kunnen dit zoveel mogelijk voor u uit handen nemen.

2. Meer dan 14 jaar ervaring met het importeren van auto’s uit België

Importautos.nl is al meer dan 14 jaar actief in de importbranche en heeft veel ervaring met het importeren van auto’s uit België. Het importeren van een auto uit Europa is voor ons een kleine moeite.

3. Importeer zowel nieuwe als gebruikte auto’s uit België

Of u nu een mooie occasion heeft gezien in België of een gloednieuwe auto wil importeren uit België, wij verzorgen voor u de import en alles wat daarbij komt kijken.

4. Importautos.nl is RDW erkend, vakkundig en efficiënt

Bent u op zoek naar een betrouwbaar en erkend bedrijf, die vakkundig te werk gaat bij elke import? Dan moet u bij ons zijn! Importautos.nl is RDW erkend en zeer deskundig.

5. Snel, veilig en zonder risico een auto invoeren vanuit België

Als u zo snel mogelijk uw nieuwe auto voor de deur wilt hebben staan, bent u bij Importautos.nl aan het juiste adres. Uw auto importeren uit België verloopt via ons altijd snel, veilig en efficiënt. U maakt eenvoudig gebruik van onze service en betaalt de servicekosten aan ons altijd pas achteraf.

6. Erkende partner van Autoweek en VWE

Wij zijn als enige importbedrijf erkende partner van Autoweek en VWE.

7. Gegarandeerd de meest gunstige BPM

Wanneer u een voertuig importeert moet u BPM betalen aan de Belastingdienst. Hiervoor zijn 6 berekeningsmethoden beschikbaar die goedgekeurd zijn door de Belastingdienst.
Wij helpen u met de BPM aangifte en selecteren voor u altijd de berekening die het laagste BMP tarief oplevert. Dit ziet u direct terug in uw importkostenoverzicht, die u vrijblijvend bij ons kunt aanvragen. Wij bieden u het meeste BPM voordeel doordat wij alle berekeningsmethoden met elkaar vergelijken en daarbij de best mogelijke variant voor u uitkiezen.

8. Een vrijblijvend importkostenoverzicht

Wilt u vooraf weten hoeveel het importeren van een auto uit België u kan gaan kosten? Of wilt u inzicht krijgen in het prijsverschil tussen de Nederlandse en de Belgische markt?
Bij Importautos.nl stellen wij gratis en vrijblijvend een totaal importkostenoverzicht voor u op. U krijgt hierbij inzicht in de bijkomende BPM kosten, de RDW kosten, transportkosten en verzekeringskosten. De vraagprijs van de auto tellen wij bij deze kosten op, zodat u precies weet hoeveel het importeren u zou gaan kosten.

Veelgestelde vragen over auto’s importeren vanuit België

Wat is BPM?

Wanneer u een auto, bestelwagen, camper of motor importeert vanuit België of andere landen moet u BPM betalen aan de belastingdienst. BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Dit BPM tarief verschilt per voertuig. Wij berekenen graag voor u hoeveel BPM u voor een specifieke auto, camper, personenbus of motor moet afdragen. Bij Importautos.nl profiteert u altijd van de laagste BPM garantie.
Het BPM tarief voor personenauto’s is afhankelijk van de CO2-uitstoot. Voor bestelauto’s, campers en motoren wordt het BPM tarief bepaald door de prijs. U betaalt geen BPM wanneer de personenauto, camper of motor een CO2-uitstoot van 0 gram per kilometer realiseert.

Heb ik speciale nummerborden nodig als ik met mijn nieuwe voertuig vanuit België naar Nederland rijd?

U heeft tijdelijke nummerborden nodig wanneer u naar Nederland rijdt met uw nieuwe voertuig. Wij zullen u voorzien van dit tijdelijke kenteken.

Hoe weet ik of een Belgische dealer te vertrouwen is?

Wij nemen met onze jarenlange ervaring graag namens u contact op met de gevonden Belgische dealer om dit te beoordelen.

Hoe kan ik betalen?

U kunt de importauto vooraf betalen per overboeking. Contant betalen is mogelijk wanneer u de auto zelf in België ophaalt. Onze servicekosten betaalt u altijd pas achteraf.

Hoe lang duurt het voordat mijn auto geïmporteerd is?

Het importeren van voertuigen vanuit Europese landen duurt tussen de 2 en 3 weken.

Bekijk alle referenties

Waarom Importautos.nl?

 • 8 importadviseurs tot uw beschikking
 • Levering aan huis door heel Nederland
 • Exclusief partner van Autoweek
 • Altijd laagste BPM garantie
 • 14 jaar BPM / auto import ervaring
 • Geen risico, u betaalt ons achteraf

auto verkopen

Importautos.nl is bekend van:

importautos partners
importautos redbull

Aantal geïmporteerde auto's: