fbpx

Een motor importeren in 7 stappen

Zo gauw de zon schijnt, begint het bij veel mensen te kriebelen, een lekker stukje gaan rijden met de motor. Motorrijden is een leuke en avontuurlijk hobby, maar kan ook aardig in de kosten lopen. Het belangrijkste onderdeel om deze hobby te kunnen uitoefenen is natuurlijk de motorfiets. Net als bij een auto importeren, kunt u veel geld besparen op de aanschafprijs van een motorrijwiel, wanneer u de motor importeert. Ook vergroot u hiermee het aanbod motoren waar u uit kunt kiezen. Wilt u een motor gaan importeren? Wij leggen graag uit welke stappen u hierbij kunt volgen!

motor importeren

1. Motor zoeken in het buitenland

Allereerst moet u natuurlijk op zoek naar een geschikte motorfiets die aan uw wensen voldoet. Wilt u een motor importeren uit Duitsland, België of ander land, dan zijn er voldoende betrouwbare websites te vinden om uw zoektocht te starten. We hebben er een aantal op een rij gezet.

Motor import

Motor importeren Duitsland

Met de onderstaande websites kunt u een motorfiets zoeken binnen Duitsland:

Motor importeren België

Met de onderstaande website kunt u een motorfiets zoeken binnen België:

Motor importeren Europa

Met de onderstaande websites kunt u een motorfiets zoeken binnen heel Europa:

2. Motor inspecteren

Heeft u een geschikte motor op het oog? Dan doet u er goed aan eerst een proefrit te maken op de motor en te controleren of alle papieren in orde zijn. Wilt u extra zekerheid over de technische staat van de motor? Dan kunt u eventueel ook een technische inspectie of aankoopkeuring laten uitvoeren.

3. Motor kopen in het buitenland

Voldoet de motor aan uw wensen en eisen? Dan kunt u overgaan tot de aankoop van de motor. Zeker weten dat u uw tweewieler koopt bij een betrouwbaar partij? Koop uw motorfiets bij voorkeur altijd bij een gerenommeerde motordealer of -garage. Bijvoorbeeld bij een officiële merkdealer of bij een onafhankelijk motordealer, die aangesloten is bij een brancheorganisatie. Zoek vooraf online ook eens naar reviews, zodat u een beter beeld krijgt van het bedrijf.

Natuurlijk wilt u ook niet teveel betalen voor uw motorrijwiel. Onderhandel daarom altijd over het aankoopbedrag. Doe hiervoor vooraf onderzoek, door te zoeken naar vergelijkbare motoren. Zo krijgt u een goed beeld van het prijsniveau. Ook versterkt u uw onderhandelingspositie door vooraf een aankoopkeuring te doen. U bent hiermee beter op de hoogte van de technische staat en eventuele gebreken van de motor.

motor laten importeren

4. Motor transporteren naar Nederland

Na de aankoop van de motorfiets wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk naar Nederland transporteren. U kunt ervoor kiezen de motor zelf naar Nederland te rijden of op een aanhanger te transporteren. Of u kunt deze laten transporteren door een transportbedrijf. Kiest u ervoor de motorfiets zelf te rijden naar Nederland? Houdt u er dan rekening mee dat deze verzekerd moet zijn en voorzien zijn van een geldig kenteken.

5. Motor RDW keuren

Eenmaal Nederland, moet de motorfiets gekeurd gaan worden bij het RDW. Zonder deze keuring, kan er geen Nederlands kenteken aangevraagd worden en kunt u dus nog niet de Nederlandse weg op met uw tweewieler. Het keuren van een import motor gebeurd bij een RDW-keuringsstation of door een door het RDW goedgekeurd keuringsbedrijf, zoals Importautos.nl. De wachttijden bij de RDW-keuringsstations kunnen behoorlijk oplopen. Met het kiezen voor een keuringsbedrijf, bespaart u daarom vaak tijd.

6. Motor invoeren BPM

Net als voor een auto moet u het invoeren van een motor ook BPM afdragen. Wilt u zeker zijn dat u het laagst mogelijk BPM-bedrag betaalt over u motorrijwiel? Vraag dan de gratis BPM berekening aan bij Importautos.nl. Wij laten u het laagst mogelijke BPM-bedrag weten, binnen 24 uur met laagste BPM garantie.

7. Motor kenteken registratie

Is de motor RDW gekeurd en is de BPM-aangifte gedaan? Dan kan het kenteken aangevraagd worden. U ontvangt hiervoor vooraf een klantenkaart, waarmee het kenteken kan worden aangevraagd. U hoeft daarna alleen de motorfiets nog te verzekeren, waarna u heerlijk kunt gaan genieten van uw nieuwe motor.

motor invoeren

Importautos.nl ook voor het importeren van uw motor!

Bij Importautos.nl kunt u naast auto’s ook terecht voor het importeren van motoren. Wilt u een motor laten importeren? Neem contact op voor advies of vraag vrijblijvend een offerte aan!