Auto importeren stappenplan

In 3 stappen uw auto importeren. Wilt u alleen een BPM-aangifte of kiest u voor volledige ontzorging? U kiest zelf hoeveel hulp u wilt.

Corona update 17 juli: Dagelijks importkeuring mogelijk
Sinds een aantal weken zijn de RDW-loketten weer open gegaan voor importkeuringen voor particulieren en bedrijven buiten de autobranche. Er is momenteel een beperkte capaciteit bij de RDW. Maar niet getreurd. Importautos kan door haar RDW erkenning in combinatie met de RDW coronanoodprocedure dagelijks voertuigen importeren.

Op dit moment bieden wij al RDW-keuringen aan voor auto’s, motoren, bedrijfswagens en campers gekocht in de EU. Vanaf maandag 18 mei werd het aanbod importkeuringen verder uitgebreid. Technische keuringen, noodzakelijk in geval van bijvoorbeeld:
Import van een voertuig van buiten EU
✓ Import van een auto als verhuisboedel van buiten de EU
✓ Import van een oldtimer

Om een importauto te kunnen laten inschrijven via de RDW, zijn er een aantal vereisten. Importautos.nl voldoet aan deze eisen.
Graag leggen wij u uit hoe Importautos.nl u snel kan helpen om de door u gekochte auto een RDW-importkeuring te geven. Zodat ook u snel het NL-kenteken binnen heeft en kunt gaan rijden met uw importauto.

Stap 1. Zoek uw voertuig

Zoek via bijvoorbeeld de onderstaande websites een voertuig en mail vervolgens de link van de advertentie naar ons. U krijgt binnen 24 uur gratis en vrijblijvend een importkostenoverzicht.

Zoekmachines Duitsland:
www.mobile.de
www.autoscout24.de
www.webmobil24.de

Zoekmachine Europa:
www.autoscout24.eu

Zoekmachines België:
www.autoscout24.be
www.autotrack.be

Zoekmachines Amerika:
www.cars.com
www.autotrader.com

BPM berekenen

Stap 2. Wat ben ik in totaal kwijt voor deze auto, camper of motor?

Een auto importeren uit Duitsland of een auto importeren uit België om geld te besparen? Honderdduizenden Nederlanders gingen u al voor bij het invoeren van veelgevraagde merken uit deze en andere landen. Ook een auto importeren uit Amerika kan zeker lonen! Een auto, camper of motor importeren kunt u eenvoudig zelf realiseren, met behulp van onze auto importbegeleiding. Ruim 12 jaar ervaring, laagste BPM en succesgarantie.

Importautos.nl maakt het u makkelijk om inzicht te krijgen in volgende bijkomende kosten:

  • BPM kosten (Welke van de 6 toegestane berekeningsmethodes is voor deze auto de laagst gegarandeerde?). Lees meer over BPM berekenen.
  • RDW kosten
  • Importkosten
  • Transportkosten (zelf rijden met tijdelijke nummerborden of allrisk verzekerd transport per vrachtauto) WAARSCHUWING: Tijdens het verkoopgesprek zullen Duitse autoverkopers u voor deze rit Duitse exportnummerborden (met rode of gele rand) aanbieden. Let op: deze Duitse exportnummerborden zijn in heel Europa toegestaan, behalve in Nederland en Italië. Maar Importautos kan deze nummerborden voor gebruik in Nederland geschikt maken. LET OP: Zonder deze legalisering staat op het gebruik van deze nummerborden hoge boetes, u loopt de kans aangehouden te worden en niet meer verder te mogen rijden. Bij ons regelt u legale nummerborden om uw auto van Duitsland naar Nederland te kunnen rijden!
BPM berekenen

Stap 3. De aankoop en hulp bij import

Nadat u onze vrijblijvende importberekening ontvangen heeft kunt u goed vergelijken met identieke auto’s bij Nederlandse autobedrijven. En dus een verstandig besluit nemen of u de auto wel of niet gaat importeren.

Neem contact op met de verkoper van de auto voor een bezichtiging en proefrit. Als de taal u tegenhoudt, dan maken wij graag voor u de afspraak met de verkoper. Vervolgens kunt u zelf (of met behulp van onze ondersteuning) met de aanbieder onderhandelen over prijs en leveringsvoorwaarden, zoals u dat ook bij een bedrijf in Nederland zou doen. Zo weet u zeker dat u zelf het maximale prijsvoordeel behoudt en dat er niet een gedeelte bij een importbedrijf of tussenhandelaar aan de strijkstok blijft hangen.

Komt u tot een akkoord met de verkoper dan kunt u het koopcontract op laten stellen. Dit contract controleren wij graag voor u op juistheid en volledigheid. Klopt het contract en is alles juist ingevuld? Bel ons en wij controleren het direct voor u!

WAARSCHUWING: Tijdens het verkoopgesprek zullen Duitse autoverkopers u voor deze rit Duitse exportnummerborden (met rode of gele rand) aanbieden. Let op: deze Duitse exportnummerborden zijn in heel Europa toegestaan, behalve in Nederland en Italië. Maar Importautos kan deze nummerborden voor gebruik in Nederland geschikt maken. LET OP: Zonder deze legalisering staat op het gebruik van deze nummerborden hoge boetes, u loopt de kans aangehouden te worden en niet meer verder te mogen rijden. Bij ons regelt u legale nummerborden om uw auto van Duitsland naar Nederland te kunnen rijden!

 

Transport

Importautos.nl helpt u met de import

Importautos.nl regelt de import van BPM-aangifte tot full service import.

15+ jaar ervaring in BPM & auto import

Een team van 12 werknemers helpt om zorgeloos, betrouwbaar en snel uw auto te importeren.

aantal geimporteerde auto's


Auto’s geimporteerd

Met meer dan 15 jaar ervaring, zijn wij marktleider in Nederland.

klanten beoordelen importautos
9,3

Door klanten beoordeeld

Meer dan 2650 beoordelingen via een onafhankelijk systeem, Kiyoh.

Gratis BPM advies

Wist u dat er 6 methodes zijn om de BPM te berekenen?
Wij berekenen gratis en vrijblijvend de laagst haalbare BPM. Binnen 24 uur in uw mailbox.

Menu