BPM berekenen bereken direct gratis de laagst haalbare BPM

088-3450100 Gratis infolijn

WLTP

De autobranche is in rep en roer: per 1 september 2018 stond de WLTP namelijk voor de deur! Sinds deze datum moeten alle nieuwe auto´s in Europa verplicht hun typegoedkeuring halen op basis van deze test. Maar wat meet deze methode precies? En wat zijn de gevolgen voor de import van auto´s? De specialisten van Importautos.nl vertellen u graag meer.

Wat is de WLTP?

De WLTP is een afkorting voor Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Met deze laboratoriumtest wil de autobranche bepalen hoeveel brandstof een personenauto onder verschillende omstandigheden verbruikt. Daarnaast wordt met deze methode gemeten hoeveel CO2 en andere vervuilende stoffen een auto uitstoot. Dit doen ze op basis van realistische rij gegevens. In fasen wordt hiermee de verouderde NEDC (New European Driving Cycle) testmethode vervangen.

Gevolgen voor BPM

Wanneer u een auto wil importeren, moet u BPM aangifte doen. Dit bedrag wordt bij nieuwe auto´s volledig bepaald op basis van de CO2-uitstoot van een auto. Om de CO2 uitstoot vast te stellen, werden hiervoor voorheen dus de NEDC-waarden gebruikt. Dit is per 1 september 2018 definitief veranderd. Omdat de WLTP-methode de werkelijkheid beter kan benaderen, hebben nagenoeg alle auto´s vanaf deze datum ineens een hogere CO2-uitstoot. Dit heeft als gevolg dat er een hoger BPM-tarief in rekening zal worden gebracht en dat de nieuwe auto´s hierdoor een stuk duurder zijn geworden. De overheid heeft echter beloofd om de consument tegemoet te komen. Hoe ze dat gaan doen, is nog niet bekend.

Een Europese occasion importeren

Heeft u een mooie occasion in één van onze buurlanden zien staan? En heeft deze auto in het buitenland een eerste registratie voor 1 september 2018? Dan heeft u niets met de WLTP van doen. De CO2 uitstoot die destijds door de fabrikant volgens de oude NEDC-testmethode is vastgelegd, mag dan niet meer worden vervangen. En dat is fijn! Want waar nieuwe auto´s massaal duurder zijn geworden, wordt het prijsverschil met een hele jonge occasion nog groter!

Uw auto importeren met Importautos.nl

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen nood! De specialisten van Importautos.nl houden de wetgeving omtrent de WLTP nauwlettend voor u in de gaten. Wilt u meer over deze ontwikkelingen weten? En wat dit voor de import van uw droomauto kan gaan betekenen? Bel dan onze gratis informatielijn: 088-3450100. Wij helpen u graag bij het voordelig en veilig importeren van uw droomauto. Daarnaast berekenen wij gegarandeerd het laagste BPM-tarief. Ook in tijden van de WLTP!

Bekijk alle referenties

Waarom Importautos.nl?

  • 8 importadviseurs tot uw beschikking
  • Levering aan huis door heel Nederland
  • Exclusief partner van Autoweek
  • Altijd laagste BPM garantie
  • 14 jaar BPM / auto import ervaring
  • Geen risico, u betaalt ons achteraf

auto verkopen

Importautos.nl is bekend van:

importautos partners
importautos redbull

Aantal geïmporteerde auto's: