Een youngtimer importeren: rijd zakelijk een premium auto met fiscaal voordeel!

Mercedes CLS Youngtimer

Youngtimers zijn auto’s die minimaal 15 jaar oud zijn. Toch zijn deze modellen nog zeer gewild, vooral onder zakelijke rijders. Wat maakt het importeren van een youngtimer zo interessant? En waarom zou u voor een youngtimer kiezen in plaats van een nieuwer model? We lichten graag toe waarom ook u zou kiezen voor het rijden in een nieuwe klassieker!

De voordelen van youngtimers

  • Zeer luxe uitgevoerde modellen, van alle opties en gemakken voorzien;
  • Via de importmarkt keuze uit een zeer uitgebreid aanbod;
  • Lage aanschafprijs;
  • Zeer lage (tot zelfs géén) BPM;
  • Gunstige fiscale bijtelling.

Allereerst mag gesteld worden dat u écht waar voor uw geld krijgt, wanneer u ervoor kiest om een youngtimer te rijden. In het aanbod vindt u topmodellen van BMW, Mercedes, Range Rover en echte krachtpatsers zoals bijvoorbeeld de Volkswagen Touareg W12. Deze youngtimers zijn vaak zeer goed uitgerust en bevatten alle opties en extra’s die u zich maar kunt wensen. 

In Nederland is het aanbod aan youngtimers beperkt, maar over de grens is de markt aanzienlijk groter. Deze importauto’s zijn door de jaren heen vaak zeer goed onderhouden en hebben lang niet altijd veel kilometers gemaakt. U heeft dan ook nog vele jaren rijplezier voor de boeg met uw youngtimer.

Dankzij de leeftijd zijn youngtimers bovendien al snel zeer aantrekkelijk qua kosten. De aanschafprijs ligt doorgaans laag, waardoor u voor de prijs van een eenvoudige stadsauto een luxe model uit het premiumsegment kunt rijden. Die keuze is wat ons betreft snel gemaakt! 

Wanneer u een youngtimer wilt importeren dient u ook BPM af te dragen. Gelukkig is de BPM voor auto’s met een hogere leeftijd vele malen lager dan de BPM voor (praktisch) nieuwe voertuigen. Voor een youngtimer van 15 jaar betaalt u nog maar een marginaal BPM bedrag, en vanaf 17,5 jaar is de auto zelfs volledig BPM vrij!

De fiscale bijtelling voor youngtimers ligt op 35%. Dat klinkt als een hoog percentage, maar vanwege de lage Waarde in het Economisch Verkeer (WEV) zijn youngtimers in de praktijk zeer voordelig voor zakelijke rijders. U zult dan ook vele malen meer kwijt zijn wanneer u kijkt naar de bijtelling, BPM en opties van een nieuwe zakelijke auto.

Kiest u ervoor om als ondernemer zakelijk te rijden met een youngtimer, dan zijn bovendien alle kosten volledig aftrekbaar, net als bij iedere zakelijke auto. Dat maakt dat het zakelijk rijden in een youngtimer al met al veel voordeliger zal zijn dan het rijden in een modernere auto. 

Youngtimers uit Duitsland, België… of Japan!

Het Nederlandse aanbod is beperkt, dus zullen liefhebbers van youngtimers al snel uitwijken naar markten over de grens. Veel youngtimers worden geïmporteerd vanuit Duitsland en België, maar er is nog een markt die zeer interessant is qua aanbod van youngtimers: Japan!

De Japanse markt biedt zeer veel youngtimers aan die erg aantrekkelijk zijn voor zakelijke rijders. Het gaat hierbij om luxe Japanse auto’s (veelal Europese merken en modellen) die van alle gemakken voorzien zijn en slechts weinig kilometers gemaakt hebben. Het is niet ongewoon om een Japanse youngtimer te vinden met maar 50.000 – 60.000 km op de teller. Door een model uit Japan te importeren kiest u voor een goed verzorgde auto met minimaal gebruik, voor een gunstige prijs.

Heeft u een mooie youngtimer uit Duitsland, België, Japan of een ander land op het oog? Importautos.nl ondersteunt in het gehele import- of kentekenproces en helpt u graag om zorgeloos een premium auto te kunnen rijden voor de beste prijs. Bekijk het stappenplan en onze importpakketten voor meer informatie, of neem contact met ons op.

Menu