BPM berekenen bereken direct gratis de laagst haalbare BPM

088-3450100 Gratis infolijn

Zo voorkom je dat je in Duitsland een ex-schadeauto uit Amerika koopt

Op de grootste Duitse autozoekmachine Mobile.de vindt je een aanbod van ruim 1,6 miljoen auto’s die worden aangeboden door tal van verkopers. Hetzelfde geldt voor de eveneens populaire website Autoscout24.de. Vrijwel iedere erkende merkdealer in Duitsland adverteert dan ook haar auto’s op deze websites.

Auto kopen uit het buitenland  Auto kopen buitenland via mobile.de

En naast erkende merkdealers worden op deze websites ook volop auto’s aangeboden door universele autobedrijven, handelaren en particulieren. Wanneer je uit zo enorm veel auto’s kunt kiezen, moet het wel heel gek lopen wil je niet precies die auto gevonden krijgen waar je naar op zoek bent. Bovendien weten wij dat het overgrote deel van deze auto’s worden aangeboden door verkopers in Duitsland die open en eerlijk communiceren over de staat en de historie van de auto. Een auto kopen is daarom vaak bijna nergens zo betrouwbaar als in Duitsland. Maar zo’n gigantisch aanbod brengt echter ook nadelen met zich mee.

Hoe wordt een Amerikaanse schadeauto later als ‘’schadevrij’’ op een Duitse website te koop aangeboden?

Er zijn met enige regelmaat autohandelaren actief die op online veilingen in Amerika schadeauto’s inkopen en die vervolgens naar Europa halen. Meestal worden deze auto’s via Litouwen in Duitsland geïmporteerd. Aan het registreren van een auto in Litouwen zijn namelijk minder strenge eisen verbonden, waardoor schadeauto’s daar vrij eenvoudig een kenteken kunnen krijgen.

Omdat Litouwen een EU-land is, kan het kenteken daarna gemakkelijk  worden omgezet naar een registratie in Duitsland. Dit omdat EU-land elkaars registratie simpelweg grotendeels moeten accepteren en overnemen. In de tussentijd worden deze auto’s volledig opgeknapt en uiteindelijk belanden ze dus op Mobile.de of Autoscout24.de. Hier worden ze dan vaak als schadevrije en origineel Duitse auto’s geadverteerd.

Op Mobile.de wordt bijvoorbeeld deze auto in Duitsland aangeboden:

Schadeauto Amerika

 

Uit het chassisnummer blijkt echter dat de auto in deze staat in Amerika is gekocht:

Schadeauto uit Amerika

 

Hoe signaleer je dat het om een dergelijke auto gaat?

Vaak gaat het om auto’s in een hoger segment die tegen een hele scherpe prijs worden aangeboden. Bovendien zijn het vaak ruime auto’s, zoals een stationwagon of SUV. Denk bijvoorbeeld aan een Audi Q7 of een BMW X5. Wat verder opvalt aan de omschrijving in advertentie is de extreem hoge CO2 uitstoot in vergelijking met de Europese variant van het betreffende merk en model. Amerikaanse auto’s hebben namelijk bijna altijd een stuk hogere CO2 uitstoot. Dit is dan ook een extra valkuil, want dit zorgt er tevens voor je dat je tot duizenden euro’s meer BPM moet betalen bij invoer in Nederland!

Mocht je om wat voor reden dan ook twijfels hebben bij de auto die je op internet gevonden hebt, doe dan altijd navraag bij de verkoper. Vraag of het om een origineel Duitse betreft en of de verkoper foto’s kan sturen van het onderhoudsboekje met daarin de afgestempelde onderhoudsbeurten. Als het een ex-schadeauto uit Amerika is zal dit namelijk vaak niet beschikbaar zijn!

CARFAXVraag de verkoper daarnaast altijd om het chassisnummer van de auto. Aan de hand hiervan kunnen wij je een CARFAX rapport leveren. Dit is een rapport waaruit, mits het inderdaad om een van oorsprong Amerikaanse auto gaat, de volledige (schade)historie blijkt. Hiermee zal direct duidelijk zijn of de auto ooit ernstige schade heeft gehad om misschien zelfs total loss is geweest!

Conclusie

Je vraagt je nu waarschijnlijk af of dit soort praktijken op grote schaal voorkomt. Dat valt gelukkig reuze mee als je het vergelijkt met het totale aanbod. Bovendien is het merendeel van de auto’s die wij in opdracht van klanten importeren afkomstig van erkende merkdealers. Die hebben te maken met zeer strenge Duitse regelgeving, wat een kopen van een auto bij deze bedrijven erg betrouwbaar maakt. Maar omdat dit onderwerp niet erg bekend is en het nooit kwaad kan om op je hoede zijn, hebben we er toch de nodige aandacht aan besteed. Doe er dan ook je voordeel mee! Ben je zelf op internet precies die auto tegen gekomen waar je al zo lang naar op zoek was? Wij helpen je graag verder met een gratis en vrijblijvend BPM en importkosten advies!

Gratis BPM berekenen Direct telefonisch BPM advies

Bel en weet direct de BPM

088-3450100

Wist u dat er 6 verschillende methodes zijn om de BPM te berekenen?

Wij garanderen u gratis de laagst haalbare BPM.

Vul hieronder het formulier in en ontvang binnen 24 uur gratis BPM advies in uw mailbox

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Bekijk alle referenties

Waarom Importautos.nl?

  • 8 importadviseurs tot uw beschikking
  • Levering aan huis door heel Nederland
  • Exclusief partner van Autoweek
  • Altijd laagste BPM garantie
  • 12 jaar BPM / auto import ervaring
  • Geen risico, u betaalt ons achteraf

auto verkopen

Importautos.nl is bekend van:

importautos partners
importautos redbull

Aantal geïmporteerde auto's: