fbpx

Update RDW-keuring: naast personenauto’s nu ook lichte bedrijfsauto’s, motoren en campers

Vanaf 10 april 2020 is bekend geworden dat de RDW nu ook importkeuringen, via bedrijven met de juiste RDW erkenning, voor lichte bedrijfsauto’s, motoren en campers per direct accepteert. Het is dus per direct mogelijk om deze voertuigcategorieën te importeren én te keuren. Dit geldt ook nog steeds voor een personenauto (categorie M1).

Lichte bedrijfsauto, motorfiets of camper importeren

Op 10 april 2020 heeft de RDW ons op de hoogte gesteld van een belangrijke uitbreiding binnen het keuringsproces. Het is per direct mogelijk om, naast een personenauto (categorie M1), ook een lichte bedrijfsauto (categorie N1), motorfiets (categorie L) of camper van een Nederlands kenteken te voorzien.

Importkeuring voor uw bedrijfsauto, motorfiets of camper

Voor deze voertuigcategorieën geldt: juist nú is het erg aantrekkelijk om een lichte bedrijfsauto, motorfiets of camper via Importautos.nl te importeren. Nu de lente in volle gang is, de zomer er aan komt én er flinke kortingen worden gegeven door met name Duitse bedrijven.

LET OP: Het is nog altijd niet mogelijk uw voertuig bij een RDW-locatie zelf te keuren. Alle RDW-loketten blijven tot minimaal 30 april 2020 gesloten. Wij van Importautos.nl kunnen wij uw auto, bedrijfsauto, motorfiets of camper wél een importkeuring geven. De RDW stelt hoge eisen aan erkende bedrijven die deze verantwoordelijke taken mogen uitvoeren. Importautos.nl voldoet aan alle eisen om uw importauto snel van een Nederlands kenteken te kunnen voorzien.

RDW KEURING STOCK

Tijdelijke werkwijze

Sinds 30 maart 2020 werken wij samen met het RDW via een tijdelijke werkwijze. Hierdoor kunnen wij uw aangeschafte auto weer importeren om in aanmerking te komen voor een Nederlands kenteken. De tijdelijke importprocedure werkt anders dan anders, maar door onze 15 jaar ervaring binnen de importbranche kunnen wij hier uitstekend op in spelen.

Hulp bij auto importeren

Wij begrijpen dat het voor u verwarrend is of het kopen van een buitenlandse auto in deze tijden wel mogelijk is. Momenteel zijn 95% van alle Europese autobedrijven gewoon geopend, is het niet fysiek dan wel online! Hierdoor kunnen wij u op vertrouwde wijze ondersteunen bij het importproces. ‘Onze’ vrachtwagens rijden ook nu gewoon door heel Europa om gekochte auto’s op te halen voor onze klanten. Veel van onze klanten profiteren van lagere verkoopprijzen vanwege de Coronacrisis. Voornamelijk Duitse autobedrijven presenteren hun auto’s met zeer hoge kortingen.

Kortom, ook een personenauto importeren uit Duitsland is juist nú erg interessant. Heeft u hulp nodig bij het in contact komen met buitenlandse verkopers? Ook daar kan Importautos.nl u bij helpen! Door onze 15 jarige kennis en ervaring weten we de juiste ingangen te vinden.

Volg ons op Facebook!