BPM berekenen bereken direct gratis de laagst haalbare BPM

088-3450100 Gratis infolijn

Als je een auto gaat kopen, is het niet onverstandig eens verder te kijken dan binnen de grenzen van Nederland. Zeker als je eens wat anders wilt dan het schamele auto aanbod wat je in Nederland vindt, is het aan te bevelen eens in het buitenland rond te kijken. Denk bijvoorbeeld eens aan het aanschaffen van een auto in de Verenigde Staten. Door de gunstige koers van de dollar ten opzichte van de euro, is het qua prijs bijzonder aantrekkelijk om hier een auto te kopen. De Verenigde Staten is op het gebied van auto’s zeker ‘The land of opportunities’: het aanbod van auto’s is enorm.

Amerikaanse auto import websites

De VS ligt natuurlijk niet naast de deur en dus ga je er niet makkelijk heen om wat auto’s te bekijken. De beste manier om je droomauto te vinden, is via websites als:

– Ebay Motors
– Cars.com
– Autotrader.com

Op Cars.com en Autotrader.com heb je over het algemeen met dealers met een vaste prijs te maken. Ebay Motors is een veilingsite waar je kans hebt een auto voor een zeer gunstige prijs te kopen.

Luchtvracht Nederland

Je kunt je nieuwe auto per luchtvracht naar Nederland laten vervoeren, maar de meest gebruikelijke manier is per zeevracht. De prijzen voor het verschepen liggen tussen de €1.000,- en €2.000,- en het vervoer is redelijk veilig.

Houdt naast de aanschafprijs van de auto ook rekening met de volgende kosten:

– Invoerrechten/douanerechten, ongeveer 10% van de aanschafwaarde van de auto
– BTW, 21% en 6% bij oldtimers
– BPM, de hoogte is afhankelijk van de aanschaf- en/of marktwaarde van de auto.

Toelating Europese type goedkeuring

Voor toelating op Europese wegen moet er nog een type goedkeuring plaatsvinden. Over het algemeen zijn er een paar technische aanpassingen nodig om deze goedkeuring te krijgen. De RDW geeft na de vereiste aanpassingen deze goedkeuring af. Het aantal aanpassingen dat verlangd wordt, is afhankelijk van het merk en het type auto. Een Europees merk heeft doorgaans minder aanpassingen nodig dan wanneer de geïmporteerde auto van Amerikaanse makelij is.

Voor meer informatie over Amerika importeren kijk hier >>

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Bekijk alle referenties

Waarom Importautos.nl?

  • 8 importadviseurs tot uw beschikking
  • Levering aan huis door heel Nederland
  • Exclusief partner van Autoweek
  • Altijd laagste BPM garantie
  • 14 jaar BPM / auto import ervaring
  • Geen risico, u betaalt ons achteraf

auto verkopen

Importautos.nl is bekend van:

importautos partners
importautos redbull

Aantal geïmporteerde auto's: