fbpx

Elektrische auto importeren? Profiteer van de EV subsidie 2023!

Subsidie elektrische auto

Goed nieuws voor de particuliere autokoper (of leaser) die over wilt naar elektrisch! Ook In 2023 is er in Nederland weer een EV subsidiepot beschikbaar gesteld voor particulieren. Een elektrische auto importeren? Ook dan kunt u mogelijk profiteren van maximaal € 2.950. Ontdek hier de voorwaarde!

Wat is SEPP?

De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (afkorting: SEPP) is een regeling voor particulieren om de financiële drempel te verlagen voor de aanschaf van een elektrische auto. De regeling geldt alleen voor particulieren die een nieuwe of gebruikte EV willen kopen of leasen. In 2022 bedroeg de subsidiepot 91,4 miljoen euro. Voor 2023 is er 99,4 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Voorwaarden EV subsidieregeling 2023

Er zijn wel een aantal voorwaarde gesteld om gebruik te kunnen maken van de SEPP regeling 2023. We hebben de voorwaarde voor u op een rijtje gezet:

  • De auto moet 100% elektrisch zijn
  • De auto is aangeschaft door een particulier
  • De koop- of leaseovereenkomst is op of na 1 januari 2023 zijn afgesloten in het jaar dat het subsidiebudget is beschikbaar gesteld
  • De auto heeft een een minimale actieradius hebben van 120 km (WLTP)
  • De catalogusprijs van de auto is hoger dan 12.000 euro en lager dan 45.000 euro
  • De auto is oorspronkelijk als EV gebouwd. Deze mag dus niet zijn omgebouwd tot EV
  • De auto is minimaal 3 jaar onafgebroken op naam van de aanvrager. Voor private leas is dit 4 jaar
  • De subsidie is beschikbaar tot de subsidiepot leeg is. Op is dus helaas op

Subsidiebedrag elektrische auto 2023

Koopt of least u in 2023 als particulier een nieuwe of een gebruikte elektrische auto, dan kunt u dus subsidie aanvragen. Er is echter wel een verschil in de hoogte van het subsidiebedrag tussen nieuw en gebruikt. Maar het maakt niet uit of u de auto koopt of least.

Koop nieuw EVKoop gebruikte EVPrivate lease nieuwe EVPrivate lease gebruikte EV
€ 2.950€ 2.000€ 2.950€ 2.000

Aanvragen subsidie elektrische auto

Het aanvragen van Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) dient u zelf als particulier te doen. Dit loopt dus niet via de autoverkoper of auto importeur. U kunt dit eenvoudig via DigiD doen op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Welke elektrische auto’s zijn er tot 45.000 euro?

Er is gelukkig nog heel wat te kiezen binnen het budget van 45.000 euro, wanneer u in de markt bent voor een EV én gebruik wilt maken van de subsidieregeling. Onderstaand een lijst van nieuwe elektrische auto met een cataloguswaarde van maximaal 45.000 euro. Voor de meeste actuele lijst kijk ook eens op ANWB Auto Informatie

Aiways U5Jac E-S2Nissan Leaf
Byd Atto 3Jeep AvengerOpel Combo
Citroën BerlingoKia NiroOpel Corsa
Citroën C4(X)Kia SoulOpel Mokka
Cupra BornMazda MX-30Peugeot 208
Dacia SpringMG 4Peugeot 2008
DS DS3MG 5Peugeot Rifter
Fiat 500eMG ZS EVRenault Megane E-tech
Honda EMini ElectricRenault Twingo

Subsidie geldt ook voor elektrische importauto’s

Wilt u een auto importeren? Ook dan kunt aanmerking komen voor de EV subsidie. U moet dan natuurlijk wel een elektrische auto importeren. Bent u dus van plan een EV te importeren en wilt u daarbij gebruik maken van de subsidieregeling? Dan zijn er wel zaken om rekening mee te houden bij de aankoop van de importauto. Zodat u aan de voorwaarde voldoet die zijn gesteld aan de SEPP. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de minimale en maximale cataloguswaarde van de auto en dus niet aan de vraagprijs.

Elektrische auto importeren met subsidie?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, heeft u vragen over de subsidieregeling in combinatie met een importauto of kunt u hulp gebruiken bij het importeren van een elektrische auto? Neem contact op Importauto.nl! Onze auto import specialisten helpen u graag!

LET OP! Wij zijn verhuisd:

Ons nieuwe adres in Roosendaal is nu: Hoge bergen 3, 4704 RH, Roosendaal. Onze activiteiten in Goes zijn ook verhuisd naar ons nieuwe adres in Roosendaal.