BPM berekenen bereken direct gratis de laagst haalbare BPM

088-3450100 Gratis infolijn

Afbeelding 4Schadeauto’s worden vaak geïmporteerd, omdat er veel minder BMP betaald hoeft te worden over deze auto’s. Dit komt doordat deze schadeauto’s minder waard zijn, en dus hoeft er ook minder belasting betaald te worden over deze auto’s.

Personen die een schadeauto importeren zullen altijd eerste bekijken of het wel voordelig is om de auto te importeren. Hierbij kijken ze naar de belasting die betalen, en dus ook naar hoeveel belasting ze kunnen besparen door deze schadeauto’s te importeren.

De hoeveelheid belasting die betaald moet worden, is verdeeld in verschillende gradaties. Hoe meer de auto waard is, hoe meer belasting er betaald moet worden.

Goed laten taxeren

Het is zeker handig om goed geïnformeerd te zijn als het gaat om schadeauto’s importeren uit andere landen. Als eerste is het belangrijk om de schadeauto goed te laten taxeren door een erkend taxateur. Zo wordt de waarde op objectieve wijze bepaald, op die manier wordt de juiste hoeveelheid belasting geheven over de auto.

Het is natuurlijk toegestaan om een schadeauto te importeren uit een ander land, maar dit importeren kan soms wel nadelen met zich meebrengen. Na het importeren van de auto, moet hij gekeurd worden door de RDW. Deze zal bepalen of de auto wel de weg op mag met de beschadigingen die hij heeft. Keurt de RDW de auto niet goed, dan krijgt de auto een WOK-status. Deze status houdt in dat de auto pas de weg op mag totdat alle beschadigingen zijn gerepareerd. Het is dus verstandig om bij het importeren van een schadeauto te kijken of de auto wel op de Nederlandse wegen mag rijden. Kan dit niet, dan krijgt de auto wellicht een WOK-status, wat veel geld en tijd kost.

Controleren auto pas

Als laatste is het ook belangrijk om de beschadigingen van een auto pas te laten controleren als zowel de belastingdienst als de RDW de auto hebben goedgekeurd. Als de beschadigingen al zijn gerepareerd, voordat de belastingdienst de auto ziet, dan zal deze dienst de waarde van de auto hoger inschatten, en moet er dus ook meer belasting betaald worden.

Lees meer over schade auto’s >>

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Bekijk alle referenties

Waarom Importautos.nl?

  • 8 importadviseurs tot uw beschikking
  • Levering aan huis door heel Nederland
  • Exclusief partner van Autoweek
  • Altijd laagste BPM garantie
  • 14 jaar BPM / auto import ervaring
  • Geen risico, u betaalt ons achteraf

auto verkopen

Importautos.nl is bekend van:

importautos partners
importautos redbull

Aantal geïmporteerde auto's: