fbpx

Oplossing voor lange wachttijd RDW import keuring

Heb je vol trots een auto gekocht in Duitsland, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk kunnen rijden in je nieuwe aanwinst. Helaas wordt je geduld momenteel op de proef gesteld. Wanneer je een auto importeert moet deze namelijk gekeurd worden door het RDW. En juist de RDW keuringsstations kennen momenteel lange wachttijden voor het maken van een afspraak. Waarom zijn er lange wachttijden bij het RDW? En belangrijker nog: hoe voorkom je dat je lang moet wachten om je importauto te laten keuren? Importautos.nl heeft de oplossing!

Oplossing wachttijd RDW keuring importauto

Oorzaak lange wachttijden RDW

In een persbericht eind mei heeft de RDW gemeld dat de groei van het aantal importvoertuigen haar de laatste weken erg verrast heeft. Hierdoor kan de capaciteit van de keuringsstations de vraag niet meer aan. Helaas betekent dit in de praktijk dat je op dit moment zo’n 6 weken geduld moet hebben voordat je kunt gaan rijden met een nieuwe importauto. Even de nadelen en bijkomende risico’s van deze situatie op een rij:

  • Langere periode van (meestal) onverzekerde stalling, met alle risico’s van diefstal, brand en vandalisme van dien.
  • Je rijplezier wordt langer op de proef gesteld.
  • De waarde schrijft al een maand af zonder dat je erin hebt kunt rijden.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is stopwatch.jpg

Zo ontloop je de lange wachttijden RDW import keuring

Hoe voorkom je dat je lang moet wachten voordat je importauto gekeurd kan worden? Het is mogelijk de wachttijd aanzienlijk te verkleinen van ongeveer 6 weken naar minder dan 2 weken. Het RDW heeft een klein aantal bedrijven een speciale erkenning en tool gegeven. Importautos.nl is één van deze bedrijven. Dit levert de volgende voordelen op:

  • Snel digitaal aanmelden RDW import keuring: 

Met de tool wordt de importauto binnen 1 werkdag aangemeld bij het RDW voor afgifte van het NL kenteken.

  • De mogelijk de RDW import keuring uit te laten voeren door een extern bedrijf:

Bij Importautos.nl kun je (net als bij een RDW keuringsstation) een afspraak maken voor de keuring van je importauto. Maar de wachttijden zijn hier niet aanwezig.

Snel een RDW keuringsafspraak maken?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het keuren van jouw importauto? Neem vrijblijvend contact op met Importautos.nl en bel of mail ons.