BPM berekenen bereken direct gratis de laagst haalbare BPM

088-3450100 Gratis infolijn

Voor vele oldtimerbezitters is er nog hoop, want de lobbygroep VrijstellingOldtimer was op dinsdag 12 november 2013 nog tot diep in de nacht in de Tweede Kamer aanwezig bij het debat over het betreffende belastingplan van 2014.

Regering oldtimerregeling uitgesteld

oldtimerregelingDe regering zou graag zien dat er een wijziging plaatsvindt aan de MRB-regeling (de regeling die eigenaren van een oldtimer een vrijstelling geeft van wegenbelasting). Zij vinden dat de regels strenger moeten worden, en dus dat eigenaren van een oldtimer minder snel een vrijstelling krijgen. Zij vinden dit, omdat er tegenwoordig steeds meer oldtimers bijkomen, want auto’s gaan gewoon langer mee, en omdat de oldtimers veel minder zuinig zijn dan nieuwere auto’s. Daarnaast kost deze regeling de staat elk jaar telkens meer geld. Om het het milieu te sparen en de kosten te drukken wil de regering deze regeling aanpassen.

Mening tweede kamer

Diverse partijen lieten hun zorg over het idee over de verandering van de oldtimerregeling zien tijdens het debat in de Tweede Kamer. De grootste oppositiepartijen van de Tweede Kamer, het CDA, de PVV en de SP, hebben zelfs gevraagd om de regeling een jaar uit te stellen. Het lobbyteam Vrijstelling Oldtimer is het uiteraard eens met dit verzoek, omdat op deze manier het team meer tijd heeft om haar werk te doen. Bovendien vinden ze dat dit verzoek goed laat zien dat deze nieuwe regeling totaal overbodig is.
Verder heeft Norbert Klein nogmaals gevraagd aan staatssecretaris Weekers of hij in wil gaan op de 8 argumenten, die afkomstig zijn van het lobbyteam, tegen deze maatregel. Op woensdag 13 november zal Weekers in gaan op vragen die afkomstig zijn van leden van de Tweede Kamer, die betrekking hebben tot dit onderwerp. Hierna zullen op 19 november 2013 stemmingen plaatsvinden over het belastingplan, en de amendementen ervan. Na die datum zal het dus bekend worden of het voorstel van de uitstel van de maatregel doorgaat of niet.Mocht de Tweede Kamer stemmen vóór de maatregel, dan zal de lobbygroep zijn uiterste best doen om actie te ondernemen, en daarbij te spreken met diverse leden uit de Eerste Kamer.

Wilt u een oldtimer importeren uit Amerika >>

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Bekijk alle referenties

Waarom Importautos.nl?

  • 8 importadviseurs tot uw beschikking
  • Levering aan huis door heel Nederland
  • Exclusief partner van Autoweek
  • Altijd laagste BPM garantie
  • 14 jaar BPM / auto import ervaring
  • Geen risico, u betaalt ons achteraf

auto verkopen

Importautos.nl is bekend van:

importautos partners
importautos redbull

Aantal geïmporteerde auto's: