Occasion uit Duitsland importeren: de top 5 redenen

Auto importeren

Is het de moeite waard om een occasion uit Duitsland te importeren? Jazeker! Het loont al snel om een mooie gebruikte auto bij onze oosterburen uit te zoeken. Er zijn talloze redenen te benoemen waarom het importeren van een occasion uit Duitsland een goede keuze is; dit zijn de 5 belangrijkste!

1. Gunstige ligging én groot aanbod

Buurland Duitsland is eenvoudig te bereiken en veel occasions zullen op een paar uur rijden vindbaar zijn. Dit maakt het makkelijker om de auto zelf te bezoeken en inspecteren. Ook is het een mogelijkheid om de auto zelf terug naar Nederland te rijden (hiervoor kunt u gebruik maken van een speciaal tijdelijk kenteken dat Importautos.nl voor u kan verzorgen).

Niet alleen de ligging is gunstig. Duitsland heeft ook het grootste auto aanbod van Europa. Praktisch ieder merk, model en type kunt u over de grens vinden. Modellen die in Nederland moeilijk verkrijgbaar zijn, zou u zo maar eens aan kunnen treffen in Duitsland.

2. Duitse occasions zijn degelijk en betrouwbaar

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat Duitsers doorgaans hun auto’s zeer goed behandelen en onderhouden, waardoor achterstallig onderhoud maar zelden voorkomt. Duitse occasions verkeren daarom veelal in uitstekende staat. U koopt dus een auto waar u nog jaren op kunt bouwen.

Bovendien doen veel Duitsers hun auto’s al vrij snel van de hand, waardoor occasions vaak jonger zijn dan degene die u in Nederland zult aantreffen. Het is dan ook zeer interessant om een zogenaamde Jahreswagen te importeren uit Duitsland. Maar ook goed onderhouden youngtimers, goed onderhouden gewilde modellen die minimaal 15 jaar oud zijn kunt u vinden bij onze oosterburen.

3. Duitse auto’s zijn vaak zeer luxe uitgevoerd

Doordat Duitsland geen BPM hanteert zijn de autoprijzen daar veel gunstiger, en daar profiteren de Duitsers graag van. Luxe uitgevoerde modellen zijn geliefd en worden vervolgens weer voor interessante prijzen aangeboden op de occasionmarkt. Occasions met opties kunnen vaak met extra BPM-korting geïmporteerd worden naar Nederland, zodat ook u voor een schappelijk bedrag profiteert van alle luxe.

4. Strenge regelgeving rondom het verstrekken van eerlijke informatie

Verkopers dienen eerlijke informatie te verstrekken over het verleden en de huidige staat van de auto. Ook zijn ze verplicht om op een verkoopcontract te vermelden of de auto of motor wel of niet schadevrij is. Indien dit niet naar waarheid ingevuld wordt, wordt dit in Duitsland als een misdrijf beschouwd welke de verkoper als privépersoon pleegt. Daarbij kan de verkoper zich dus niet op zijn werkgever beroepen. Deze strenge regelgeving zorgt ervoor dat onnodig leed voorkomen wordt bij de aanschaf van een occasion.

5. Garantieregelingen

Betekent de aanschaf van een occasion uit Duitsland dat u geen aanspraak kunt maken op garantie? Zeker niet! Bij hele jonge occasions heeft u vaak nog fabrieksgarantie. U kunt voor garantie terecht bij iedere officiële dealer in Nederland.

Vaak hebben merken ook een eigen Europees garantielabel opgericht, zodat u met uw occasion ook later nog gewoon bij de dealer in uw lokale omgeving terecht kunt voor garantiegevallen. Merken waaronder Audi, BMW, Porsche, Ford, Mercedes, Volkswagen, en Volvo hanteren dergelijke regelingen.

En is dit niet het geval bij de occasion die u op het oog heeft? Vaak kunt u dan via de verkoper een garantieverzekering afsluiten die door heel Europa geldig is. Zo bent u niet afhankelijk van de Duitse verkoper bij toekomstige garantiegevallen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het importeren van een occasion uit Duitsland? Bekijk dan onze pagina ‘Auto importeren uit Duitsland’ voor verdere informatie, of neem direct gratis en vrijblijvend contact met ons op. 

Importauto’s kan voor uw occasion import de BPM berekenen en helpen met alle benodigde documentatie, en we kunnen ook het volledige importproces voor u uit handen nemen!

Menu