Prijzen van nieuwe auto’s in Nederland per direct omhoog na verbod op kosten rijklaar maken!

Wie kent het niet: je hebt de auto van je dromen gevonden en de prijs zoals genoemd in de (internet)advertentie valt ook nog eens binnen je budget. Maar eenmaal bij de dealer blijkt de auto duurder uit te vallen dan gedacht, zonder ook maar één extra optie te hebben bijbesteld.

Iedere dealer rekent namelijk rijklaarkosten bovenop de prijs van een nieuwe auto. Een verrassing waar je natuurlijk niet op zit te wachten, zeker niet als je weet dat deze extra kosten zomaar op kunnen lopen tot wel € 1.500,- per auto!

nieuwe auto prijs omhoog

Per 1 november mag de autobranche deze beruchte kosten niet langer achteraf bovenop de prijs van de auto rekenen.
Hiertoe heeft de overheid op last van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) besloten. Gehoopt wordt dat met deze doorvoering de ergernis bij de autokoper, die niet van financiële verrassingen houdt, voorbij is. Niets is minder waar, want deze week zijn de prijzen van nieuwe auto’s massaal verhoogd. Wederom moet de consument dus opdraaien voor de kosten.
Vooralsnog geldt dit besluit enkel voor nieuwe auto’s en dus (nog) niet voor occasions. Maar onder andere de ANWB ziet graag dat ook voor occasions vooraf één all-in prijs verplicht wordt gesteld. Het laatste woord is hierover dus zeker nog niet gezegd!

Slimme autokopers gaan al jaren de grens over.

nieuwe autos

Je zou wel gek zijn om alle prijsverhogingen op Nederlandse auto’s steeds maar weer te slikken. In Duitsland heeft namelijk geen enkele verkoper ooit van rijklaarkosten gehoord. Bovendien zijn de auto’s daar sowieso stukken goedkoper. Ook worden de prijzen van auto’s niet jaarlijks verhoogd als gevolg van wijzigende belastingregels of andere maatregelen genomen door de overheid.

Daarbij komt dat het aanbod van auto’s in Duitsland gigantisch is. Dit brengt een aantal grote voordelen met zich mee:
1) Ten eerste zorgt dit vanzelfsprekend voor veel concurrentie tussen verkopers, wat zorgt voor scherpe prijzen op de Duitse automarkt.

2) Het tweede voordeel van het gigantische aanbod in Duitsland is dat er veel hele jonge auto’s (hooguit een paar maanden of een half jaar oud) in omloop zijn, met vaak slechts een paar duizend kilometers op de teller. Je koopt in dat geval werkelijk een auto die zo goed als nieuw is, voor de prijs van een occasion!

3) Deze auto’s worden voornamelijk aangeboden door erkende merkdealers, zodat je betrouwbaar en zonder twijfels een auto kunt kopen.

4) Omdat deze auto’s nog binnen de officiële Europese fabrieksgarantie vallen, kun je hiervoor ook gewoon bij de dealer in Nederland terecht.
Via website als Mobile.de en Autoscout24.de vindt je snel en eenvoudig je droomauto. Vervolgens kun je gratis en vrijblijvend een BPM advies bij ons aanvragen, zodat je achteraf niet voor verrassingen kunt komen te staan!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu