fbpx

Nieuwe auto’s worden mogelijk duurder door klimaatmaatregelen

Het kabinet wil om de gestelde klimaatdoelen te halen de uitstoot van CO2 verlagen door onder andere het elektrisch rijden te stimuleren. Om dit te realiseren wordt er overwogen om wederom de BPM fors te verhogen. 

Als deze verhoging wordt doorgezet zal dit betekenen dat dat het gemiddelde BPM bedrag voor nieuwe auto’s met benzinemotoren kan stijgen naar € 7.000,-. Bij nieuwe auto’s met dieselmotoren zijn de gevolgen nog veel extremer. Het gemiddelde BPM bedrag zou in dat geval oplopen van € 8.900,- naar € 13.500 wat neerkomt op een absurde stijging van bijna 52%! 

Verwachte daling in verkoop Nederlandse auto’s; stijging aantal importauto’s

Door deze extreme verhoging, zeg maar gerust een strop om de nek van Nederlandse autodealers, zal de verkoop van nieuwe benzine en diesel auto’s naar verwachting enorm afnemen. Voor veel mensen betekent dit dat het kopen van een nieuwe auto onbetaalbaar wordt, waardoor verwacht wordt dat de import van auto’s explosief zal stijgen. Een jonge auto importeren uit Duitsland of een auto invoeren uit België blijft immers een zeer populair alternatief, gezien het feit het Nederlandse occasion aanbod nog altijd zeer beperkt is. 

De occasionmarkt is echter ontzettend belangrijk voor de gehele Nederlandse autobranche en is groeiende, maar jonge en luxe uitgeruste occasions met weinig kilometers zijn nogal altijd lastig te vinden als je alleen in de binnenlandse vijver vist. Jaarlijks worden er massaal auto’s geïmporteerd, al enkele jaren op rij zelfs meer dan 200.000 stuks.

Auto importeren uit het buitenland steeds toegankelijker geworden

De markt is in de loop der jaren steeds meer Europees geworden en de negatieve verhalen over geïmporteerde auto’s zijn zo goed als verdwenen. Dit komt omdat het importeren van een auto steeds toegankelijker wordt, mede door de makkelijk overdraagbare en Europees geldende garanties op tegenwoordig vrijwel alle automerken.

Zelfs Nederlands dealer- en autobedrijven importeren tegenwoordig vaak jonge occasions, veelal zogenoemde ‘’Jahreswagens’’ vanuit Duitsland. Deze auto’s worden gekocht bij fabrieksvestigingen en zijn vaak luxe uitgerust met veel opties en accessoires. Bovendien hebben deze auto’s lage kilometerstanden, is de volledige historie bekend en zit er nog fabrieksgarantie op. Een Jahreswagen importeren is daarmee dus een zeer interessante optie.

Zelf een auto importeren uit het buitenland?

Wilt u zelf een auto gaan importeren uit het buitenland? Importauto’s kan voor u  vrijblijvend de BPM berekenen wanneer u online uw droomauto gevonden heeft. Daarbij bieden wij diverse aantrekkelijke importpakketten aan, waarmee het importeren van een auto een stuk eenvoudiger wordt! Zo beschikt u veilig, snel en voordelig over een mooie geïmporteerde auto.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.