fbpx

Nieuw kenteken ook op Importauto

Bent u op zoek naar informatie over tijdelijke nieuwe kentekens voor het importeren uit Duitsland? Bekijk dan onze blog: Tijdelijk kenteken Duitsland.

Al jaren worden er massaal auto’s geïmporteerd en ook in de eerste maanden van 2015 is er wederom sprake van een forse groei van het aantal importauto’s. Dit heeft er mede voor gezorgd dat we nu al door de vorige kentekenreeks, waarmee pas in 2013 gestart is, heen zijn.

Afgelopen maandag 30 maart is door de RDW dan ook het eerste nieuwe kenteken uitgereikt. Het officiële persbericht is hier te HIER lezen. Ondertussen is bij ons al vaak de vraag voorbij gekomen of je ook een nieuw kenteken krijgt als je een auto gaat importeren. Goed nieuws, het antwoord is JA! Je hoeft dus zeker geen nieuwe auto in Nederland te kopen, om toch een nieuw kenteken te krijgen.

Wie slim is en veel geld wil besparen koopt daarom een hele jonge occasion in Duitsland. Waar in Nederland weinig tot geen aanbod te vinden is, wordt in Duitsland werkelijk een enorm aantal auto’s aangeboden van slechts een paar maanden oud met minimale kilometerstanden. En bij invoer krijg je dus een nieuw kenteken. Tijd voor een prijsvergelijking! Hiervoor hebben we op internet de volgende auto gevonden.

Een zeer luxe uitgeruste Mercedes-Benz E250 van net 4 maanden oud met maar 4.174 km op de teller. Deze auto koop je volgens de officiële prijslijst van Mercedes-Benz in Nederland nieuw voor € 73.700,-. We hebben gezocht, maar een vergelijkbare occasion is in Nederland simpelweg niet te vinden en daarnaast zou je dan natuurlijk ook geen nieuw kenteken op je auto krijgen.

Deze Duitse ‘’Junge Sterne’’ Mercedes-Benz kost na invoer in Nederland € 51.040,-. Dit is inclusief BTW en BPM, transport en het volledig laten verzorgen van de invoer op Nederlands kenteken. Ten opzichte van een nieuwe auto kopen in Nederland bespaar je in dit geval € 22.660,- voor een auto die absoluut als nieuw is en waarbij de garantie in heel Europa geldig is!

Mijlpaal in zicht

Na ruim 10 jaar importeren hebben wij inmiddels 24.853 auto’s ingevoerd in opdracht van klanten. Binnenkort hopen we dus de mijlpaal van 25.000 auto’s te bereiken! Overweeg je ook om dit jaar een auto te gaan kopen? Het importeren van een auto is nu interessanter dan ooit. Neem daarom gerust contact met ons op voor een professioneel advies.

Tel:      088-3450100

Mail:     info@importautos.nl

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.