De overheid heeft extra geld nodig, dit geld gaan ze verkrijgen door een onpopulaire maatregel te treffen tegenover automobilisten. Ze gaan namelijk de BPM verhogen, en de MRB-vrijstelling voor ultrazuinige auto’s afschaffen. De overheid zal door deze maatregelen uit te voeren ongeveer 250 miljoen euro verdienen.

Deze nieuwe maatregel is vooral onder automobilisten in het verkeerde keelgat geschoten. Zij moeten namelijk opeens veel meer belasting betalen, terwijl ze al veel verhogingen en kosten voor hun kiezen krijgen.

Lagere BPM berekeningOverheid stimulans BPM

De BPM is de belasting die elke automobilist betaalt om over de wegen te mogen rijden. De hoogte van deze belasting hangt onder andere af van de CO2 uitstoot van de auto. De overheid wil op die manier automobilisten stimuleren om zuinige auto’s aan te schaffen. Heeft met deze nieuwe regeling de overheid zichzelf in de vingers gesneden? De overheid heeft namelijk mensen gestimuleerd om auto’s te kopen die zuinig zijn. Nu heeft de overheid de MRB-vrijstelling voor ultrazuinige auto’s afgeschaft. Automobilisten die deze vaak dure auto’s hebben aangeschaft, hebben geen financiële steun meer van overheid, terwijl die tegemoetkoming eerder wel is beloofd. Op die manier voelen veel automobilisten zich in de steek gelaten door de overheid. BPM berekenen kan op verschillende websites.

Deze maatregel is ook zeker niet populair bij jonge mensen die net hun rijbewijs hebben en op het punt staan om een nieuwe auto te kopen. Zij zullen zich wel twee keer bedenken, nu de BPMverhoogd is, en de overheid geen subsidie meer geeft op zuinige auto’s. Dit is zeker niet bevorderend voor de economie, want de autoverkoop levert veel geld op, en bovendien zijn zuinige auto’s goed voor het milieu, want ze stoten minder CO2 uit. De overheid zou deze personen dus eigenlijk moeten stimuleren tot het kopen van een auto.

De overheid zal als compensatie de geplande accijnsverhoging laten varen. De overheid had laatst besloten om de accijnzen op diesel en LPG te verhogen, om op die manier meer geld in het laatje te krijgen. Nu de overheid heeft besloten deze maatregel niet uit te voeren, zullen pomphouders wel tevreden zijn, maar de automobilisten hebben hierdoor wel een domper te verduren, zij moeten immers dit bedrag ophoesten.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu