Invoeren uit Duitsland zeer populair

Steeds meer mensen komen tot de ontdekking dat het voordeliger kan zijn om een auto te importeren dan deze in ons eigen land te kopen. Denk ook eens aan auto’s die hier simpelweg niet verkrijgbaar zijn, maar ook liggen de tarieven in sommige landen veel lager dan in Nederland.

Duitsland import populair

In Duitsland bijvoorbeeld, zijn auto’s vaak vele malen goedkoper en luxer dan wat wij hier gewend zijn. Daarnaast heeft een auto voor dezelfde prijs in Nederland een stuk minder kilometers op de teller staan als u deze in het buitenland aanschaft. In deze gevallen kan een auto importeren voor u de uitkomst zijn. Een auto importeren ligt iets gecompliceerder dan slechts naar het buitenland gaan, een auto kopen en weer terugrijden naar Nederland. Toch moet u zich door deze regels niet af laten schrikken. Reken wel altijd uit hoeveel BPM u bij een auto importeren moet betalen om na te gaan of een auto importeren voor u echt wel voordeliger is. Er zijn bij een auto importeren een aantal zaken die geregeld moeten worden. Zo dient de auto die u importeert te voldoen aan de technische regels die in Nederland gelden. Als u een auto importeert dan zal de RDW deze aan een onderzoek onderwerpen: de APK keuring. Zodra in bij de douane aankomt, moet u BPM betalen.

Wat is dan precies BPM

BPM is de belasting die u betaalt om de auto die u wilt importeren Nederland in te krijgen. Zodra de BPM aan de douane is betaald, worden de kentekenpapieren naar u opgestuurd. U dient ook nog bij een erkend bedrijf de kentekenplaten te laten maken. Als u geen zin heeft in al dat geregel, het is te gecompliceerd of u wilt zeker weten dat u niets over het hoofd ziet, dan kunt u er ook altijd voor kiezen om importbegeleiding in te schakelen. Bij importbegeleiding zorgen gespecialiseerde bedrijven dat een auto importeren van A tot Z voor u geregeld wordt. U bent er op deze wijze van verzekerd dat een auto importeren volledig geregeld wordt conform alle voorschriften.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu