duitslandimporterengoedkoperIedereen weet dat het interessant is om in Duitsland voor een Audi, Porsche, BMW of Mercedes-Benz te kijken. De auto’s zijn daar een stuk goed koper, maar niet iedereen weet waarom.

Door medewerkers van een automerk worden nieuwe auto’s kort gebruikt

Het autoland van Europa is natuurlijk Duitsland. De medewerkers van een automerk krijgen daar een auto van de zaak. Dit zijn de nieuwste modellen die enkele maanden tot een jaar later worden verkocht. Dat is het moment dat jij actie moet ondernemen!

Een auto is een slechte investering, dat is te zien in de grafiek hieronder. De investering is wel noodzakelijk, want zonder een fraaie wagen is het leven een stuk saaier.

Als je in de nieuwste modellen wilt rijden tegen de beste prijs dan koop je natuurlijk geen nieuwe auto. Je koopt dan een auto die 3 tot 12 maanden oud is en maximaal zo’n 10.000KM op de teller heeft.
Besparingen van 20 tot 40% op auto’s van 3 tot 12 maanden oud (ten opzichte van de nieuwprijs) is goed haalbaar.

Veel aanbod

De Duitse automarkt is enorm. Duitsers blijven nieuwe auto’s kopen en zij vervangen deze behoorlijk snel. De toestroom van nieuwe occasions is hierdoor gigantisch.

De Nederlandse automarkt is niks vergeleken bij de Duitse automarkt. Voor een afgetrapte leasebak moet je in Nederland zijn en voor een mooie premium Duitse wagen met weinig kilometers en veel opties in Duitsland.

De normale marktwerking geldt uiteraard ook in Duitsland: veel aanbod = meer concurrentie = lagere prijzen.
Dit weten de Nederlandse dealers maar al te goed. Zo verkopen autobedrijven zoals DuParc in Oirschot en v.d. Akker in Best bijna alleen maar importauto’s. Deze prijzen liggen net onder de Nederlandse nieuwprijzen.

Deze grijze-import is ook bekend bij de Nederlandse merkdealers (Mercedes-Benz, Porsche, BMW, Audie). Zij verdienen door deze strategie marges van zo’n 20 tot 30%. De rest van het voordeel gaat naar een vage investeringsmaatschappij.

We kunnen ze geen ongelijk geven. Mijn advies is om auto’s direct in Duitsland te kopen. Zo bespaar je €15.000 tot €30.000.

Na enkele maanden veel minder BPM aftikken

Bij aankoop van een nieuwe auto in Nederland moet je altijd 100% BPM afschrijven. Bij een importauto vanaf 3 maanden oud betaal je 30 tot 50% minder BPM.

Dit komt omdat de auto niet meer nieuw is, maar gebruikt. Dat de auto erg nieuw is doet er niet toe. Er wordt altijd gekeken naar de marktwaarde voor de bepaling van de resterende BPM. Met lede ogen kijkt de Belastingdienst toe.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu