fbpx

Importautos.nl stond gisteren ( 28 februari 2013 ) in de spotlight bij Autoweek.nl, zie hieronder.

Een stationwagon met vijfcilinder dieselmotor, flitsend snelle prestaties en dan ook nog nul procent bijtelling? Die wil heel leasend Nederland natuurlijk hebben. Daarom is de voorraad Volvo V60 Plug-in Hybrids voor dit jaar al op. Maar er is een oplossing: haal ‘m gewoon uit het buitenland.

Wie z’n Volvo V60 Plug-in Hybrid voor 1 januari 2014 op kenteken zet geniet van nul procent fiscale bijtelling. Daarna wordt dat zeven procent. Omdat de auto daardoor erg gewild wordt, kan de Nederlandse Volvo-importeur ‘m al niet meer voor die datum leveren. Maar er bestaat een oplossing: importeer de auto vanuit het buitenland. In landen als Frankrijk is de bijtelling-gekte niet aan de orde en zijn er vooralsnog voldoende exemplaren op voorraad. Wie de auto daar aanschaft en ‘m vervolgens naar ons land importeert kan de auto nog met gemak voor volgend jaar op kenteken hebben. Daardoor is het alsnog mogelijk om tegen het bijtellingtarief van nul procent te rijden.

Bap Hop van de website www.importautos.nl verklaart: “We krijgen de laatste tijd steeds vaker de vraag om deze auto’s uit Frankrijk te importeren. Daar is vooralsnog voldoende aanbod van die auto’s, dus dat vormt geen enkel probleem. De auto staat voor ongeveer hetzelfde bedrag in de prijslijst, dat maakt dus ook niet echt uit. Bij het importeren betaal je bovendien geen BPM, de kosten van het importeren vallen daardoor mee.”

Wie hier in Nederland achter het net heeft gevist, kan in het buitenland dus alsnog z’n slag slaan. De Volvo V60 Plug-in Hybrid is voorzien van een 215 pk sterke 2,4-liter vijfcilinder dieselmotor en een elektromotor van 68 pk. Het gecombineerde vermogen ligt op 285 pk, genoeg om de station in 6,9 seconden van 0-100 te lanceren en 230 km/h te halen. Desondanks ligt het gemiddelde verbruik volgens de fabrikant op 1,8 liter per 100 kilometer, goed voor een CO2-uitstoot van 48 gram per kilometer. Geen wonder dus dat de auto aan belangstelling geen gebrek heeft.

Alles weten over het importeren van auto’s? Het achtergrondverhaal lees je in AutoWeek nummer 12 die 20 maart in de winkels ligt.

Auteur :

Bron : http://www.autoweek.nl/nieuws/22429/volvo-v60-plug-in-hybrid-populaire-importauto

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.