fbpx

Import van auto’s in hoger segment immens populair

auto-importeren-mercedesauto-importeren-audiauto-importeren-mercedesOok dit jaar zet de hoos aan importauto’s vooralsnog onverminderd door. In de eerste maanden van het jaar zijn er in Nederland ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar wederom een stuk meer auto’s ingevoerd.
Verreweg de meeste auto’s komen niet geheel verrassend nog steeds uit Duitsland. Het gigantische aanbod, de scherpe prijzen en de strikte regelgeving voor verkopers maken van Duitsland al jarenlang het absolute auto-walhalla van Europa.

Wat opvalt is het extreme aantal auto’s uit het hogere segment. Hierbij doen vooral de Duitse merken als Audi, BMW en Mercedes-Benz het erg goed. Dagelijks ontvangen wij tientallen aanvragen van klanten die op internet een dergelijke auto gevonden hebben en benieuwd zijn naar de bijkomende kosten. Vrijwel altijd gaat het hierbij om auto’s jonger dan twee jaar.

Wat maakt het importeren van een auto uit het hogere segment dan zo ontzettend aantrekkelijk?

1) Ongekend aanbod

Allereerst het aanbod van deze auto’s. Nederland heeft inmiddels al jaren te kampen met een serieus probleem op dit gebied. Er valt simpelweg heel weinig te kiezen, wanneer je op zoek bent naar bijvoorbeeld een BMW 535d van nog geen jaar oud met weinig kilometers op de teller. Zeker als je zoals de meeste autokopers in dit segment ook nog eens bepaalde voorkeuren hebt voor kleur en uitrusting. Besluit je zelf in bijvoorbeeld Duitsland te kopen dan weet je bovendien zeker dat je zelf het maximale voordeel in je zak steekt.

auto-import-autoscoutauto-import-mobiledeVia de websites Mobile.de, Autoscout24.de en de websites van het merk zelf (Audi.de, BMW.de, Mercedes-Benz.de) vis je uit een véél grotere vijver en heb je binnen no-time zelf een auto gevonden die volledig naar wens is. Met de juiste begeleiding profiteer je vervolgens optimaal bij aankoop van een auto in Duitsland!

2) Maximaal prijsvoordeel

Doordat het aanbod zo gigantisch groot is in Duitsland heeft dit vanzelfsprekend een positieve invloed op de prijs. Die is vaak ontzettend scherp in Duitsland, zelfs bij erkende merkdealers. Bovendien zijn dit de perfecte auto’s om tot een maximale BPM besparing te komen. Ons advies is dan ook om vooraf altijd een vrijblijvende advies op te vragen van de bijkomende kosten. De prijsverschillen met een vergelijkbare of een nieuwe auto in Nederland zijn namelijk enorm!

prijsvoordeel-autoduitsland

3) Regelgeving / betrouwbaar

Wij raden het altijd aan om, zeker in dit segment, te zoeken naar auto’s die door erkende merkdealers worden aangeboden. Dit zorgt er eigenlijk op voorhand al voor dat je betrouwbaar koopt, zelfs op afstand voor als je besluit de auto niet eerst zelf te gaan bekijken. Merkdealers in Duitsland bieden enkel kwalitatief goede auto’s aan. Dit komt voornamelijk de strikte regelgeving die in Duitsland wordt gehanteerd en waaraan een verkoper gebonden is. Dit blijkt al uit het geven van informatie over de historie van de auto. De openheid en uitgebreide informatie over onderhoud, eventueel schadeverleden en juistheid van de kilometerstand is valt vaak direct op als je bij een Duitse dealer informeert naar een bepaalde auto.
Ook is een verkoper verplicht je te informeren als de auto eerder als taxi, huurauto of lesauto heeft gereden en moeten ook reeds gerepareerde beschadigingen gemeld vooraf gemeld worden. Zelfs als het slechts om een krasje op de bumper gaat! Mocht je dan nog niet volledig overtuigd zijn, dan kun je natuurlijk altijd zelf naar de auto gaan kijken, een proefrit maken of door ons een onafhankelijke aankoopkeuring uit laten voeren.

4) GARANTIE

audoschmidt

Een groot bijkomend voordeel van de laatste jaren is Europese garantie. Vroeger was het namelijk niet vanzelfsprekend je dat bij aankoop van een auto in Duitsland ook recht had op Europees geldende garantie. Tegenwoordig is dit, zeker bij auto’s in dit segment, wel anders. De fabrieksgarantie geldt uiteraard voor ieder merk auto minimaal twee jaar in heel Europa. Maar daarnaast levert vrijwel iedere merkdealer de auto tegenwoordig met garantie die ook in Nederland geldig is. Bij sommige merken tot wel vijf jaar lang. Zo kun je voor garantie gewoon terecht bij de dealer om de hoek!

Doe er je voordeel mee, zonder risico te lopen

Iedere week halen wij in opdracht van onze klanten tientallen auto’s op in Duitsland. Dit gebeurt door middel van verzekerd transport per vrachtwagen. Vervolgens volgt een vlotte en correcte importafhandeling, waarbij de auto tegen de laagste haalbare BPM op Nederlands kenteken wordt gezet. Tenslotte leveren wij al deze auto’s voorzien van luxe nummerborden af aan onze klanten. Vanaf het moment van ophalen bij de verkoper tot aan het moment van aflevering aan onze klant is de auto bovendien volledig allrisk verzekerd via onze speciale polis hiervoor.
Heb je ook een auto gevonden en wil je graag totaal ontzorgt worden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Desgewenst zijn wij vanaf het eerste contact met de verkoper betrokken en nemen we je alle rompslomp uit handen!

    Direct telefonisch BPM advies? Bel 088-3450100 ›

    Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.