Ondanks het feit dat auto’s uit Duitsland soms duizenden euro’s goedkoper zijn dan auto’s uit Nederland, zijn er toch weinig Nederlanders geïnteresseerd in de mogelijkheden om auto’s uit Duitsland te importeren. In Duitsland zijn talloze autogarages die stuk voor stuk mooie en nieuwe auto’s te koop hebben staan voor een zacht prijsje. Deze prijs kan soms wel 15.000 euro onder het bedrag zitten dat dezelfde auto kost in Nederland! Er valt dus veel geld te besparen door auto’s te importeren uit Duitsland.

Nederlands zijn huiverig bij het importeren

Nederlanders zijn vaak huiverig als het gaat om auto’s importeren. Dit is jammer, want in Duitsland staan vele prachtige (vrijwel) nieuwe auto’s te koop voor een gunstige prijs! Duitsers rijden in verhouding korter met hun nieuwe auto. Daarnaast zijn de auto’s sowieso al goedkoper in Duitsland. Er staan hierdoor in Duitsland vele mooie prachtige auto’s die nog maar enkele maanden tot jaren gebruikt zijn. Dit zorgt ervoor dat de waarde van de auto nog steeds heel hoog is, maar dat de auto niet meer wordt beschouwd als ‘nieuw’. De vraagprijs van de auto is hierdoor lager, terwijl de prestaties nog net zo goed zijn.

Toch zijn er vele mensen die het risico niet aan durven, dit terwijl zij helemaal niks te verliezen hebben. Door het importeren van auto’s uit het buitenland kan namelijk wel duizend euro bespaard worden.

U kunt door ons BPM aangiftes laten maken >>

Nieuwe auto

Als eerste willen veel Nederlanders een écht nieuwe auto als ze hun oude auto vervangen. Ze willen dus een splinternieuwe auto kopen. Dit is lastig, want de auto’s in Duitsland zijn niet geheel nieuw. Door dit feit haken veel mensen af. Onterecht, want deze auto’s uit Duitsland en de splinternieuwe auto’s uit Nederland hebben vaak gewoon dezelfde prestaties en ze doen het vaak even goed. Er is echter één verschil, en dat is de vraagprijs. De vraagprijs van deze Duitse auto’s is soms wel duizenden euro’s lager.

Wel garantie op import auto’s Duitsland

Als laatste heersen er ook vele misverstanden over dit onderwerp. Er wordt gedacht dat de auto’s uit Duitsland geen garantie hebben. Dit klopt niet, want de Duitse auto’s hebben nog altijd fabrieksgarantie. Daarnaast kunnen Duitse auto’s ook gewoon in Nederland worden gerepareerd, omdat deze garantie in geheel Europa geldt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu