fbpx

HERZLICH WILLKOMMEN IN DEUTSCHLAND!

Regelmatig krijgen wij van klanten de vraag voor welke auto’s of wanneer het importeren uit onder andere Duitsland interessant is. Het misverstand dat dit alleen het geval is voor auto’s van slechts een paar maanden oud ontstaat namelijk nog wel eens. Of dat het alleen aantrekkelijk zou zijn als je een hele exclusieve auto gaat kopen. Dit is zeer zeker niet het geval!

Het importeren van een auto is in 80 procent van de gevallen interessant en het is altijd de moeite waard om ons vooraf een gratis importkosten / BPM advies te laten maken. Als voorbeeld hebben we daarom de volgende twee vergelijkingen gemaakt van auto’s in totaal andere prijscategorieën.

 

Rekenvoorbeeld 1

Als eerste auto hebben we de populaire Volkswagen Golf VII uitgelicht. Op internet kwamen we in Duitsland de volgende auto tegen:

VW Golf Duitsland

Deze zeer luxe uitgeruste Highline uitvoering is nog geen jaar oud en heeft slechts 11.008 km op de teller staan. Na import op Nederlands kenteken kost deze auto € 25.375,-. Dit is inclusief transport, alle belastingen en het volledig laten verzorgen van de import.

In Nederland vonden we een vergelijkbare auto in exact dezelfde uitvoering, maar weliswaar één maand jonger en met 10.000 km op de teller.

Deze auto kost inclusief afleverkosten € 31.050.-. En dan te weten dat deze auto onder het mom van € 5.000,- demo korting wordt aangeboden! Een besparing van bijna € 6.000,- is dan snel en makkelijk verdiend!

 

Rekenvoorbeeld 2

Een zeer geliefde auto in Duitsland is de BMW 5-serie. Als tweede auto hebben we daarom een BMW 535d sedan uitgelicht, om aan te tonen dat het prijsverschil echt gigantisch is.

BMW 535d Duitsland

Deze auto bomvol met opties en extra’s is iets meer dan twee jaar oud en heeft pas 38.702 km gereden. Inclusief alle kosten voor transport, de import en alle belastingen staat deze auto op Nederlands kenteken voor € 52.850,-.

Het viel absoluut niet mee om voor deze auto een vergelijkbare te vinden in Nederland, het aanbod is namelijk zeer beperkt. Uiteindelijk kwamen een 535d sedan met vrijwel dezelfde opties en extra’s tegen van juli 2013 met 46.700 km op de teller. De dealer biedt deze auto aan voor € 64.900,-. Een prijsverschil van ruim € 12.000,-!

Ben je van plan binnenkort een auto te gaan kopen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Want mocht je vooraf misschien nog twijfels gehad hebben, dan zeggen deze verschillen toch genoeg?

Gratis uw voordeel berekenen >>

 

 

 

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.