fbpx

Het belang van een betrouwbare en ervaren partner bij import is dus zeer belangijk. De grenzen opzoeken is uiteraard onze tak van sport, maar een professionele nazorg voor onze klanten uiteraard ook. Wij garanderen onze klanten dat er geen BPM-naheffingen en BPM-boetes opgelegd worden die niet zeer simpel van tafel geveegd worden door onze eigen juridische dienst. Deze juridische service is voor onze klanten gratis!

Lees hieronder het artikel op nu.nl

 

‘Grote fraude import tweedehands auto’s’

      Er wordt op grote schaal gefraudeerd met het importeren van tweedehands personenauto’s.

Foto:  ANP

De schade voor de schatkist bedraagt tot nu toe 30 miljoen euro en kan dit jaar oplopen tot meer dan 65 miljoen euro. Dat meldt BNR Nieuwsradio naar aanleiding van eigen onderzoek.

Brancheorganisatie Bovag bevestigt de fraude en heeft het gemeld bij de Belastingdienst. Volgens Bovag neemt de fraude explosief toe.

Frauderen is mogelijk met de BPM, Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. In plaats van de BPM-afschrijftabel, op basis van de leeftijd van de auto, kunnen handelaren ook een taxatie van de auto gebruiken. Daarbij kunnen krasjes en deukjes worden opgevoerd en accessoires worden weggelaten waardoor de auto fors minder waard wordt en er minder belasting over hoeft te worden betaald.

Tot en met mei is voor ruim 20.000 auto’s de BPM via taxatie vastgelegd. Geschat wordt dat er ongeveer 1500 euro per auto minder wordt afgedragen dan eigenlijk zou moeten.

Door: ANP/NU.nl

http://www.nu.nl/economie/3510439/grote-fraude-import-tweedehands-autos.html
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.