fbpx

Extreme drukte bij RDW door ongekende auto import gekte

rdw drukteHet aantal geïmporteerde auto’s is de laatste maanden zo enorm toegenomen, dat de gevolgen hiervan duidelijk te merken zijn. Omdat er met name vanuit Duitsland massaal auto’s naar Nederland komen, heeft dit geleid tot extreme drukte bij alle RDW keuringsstations.

Het is daarom op dit moment vrijwel onmogelijk om op korte termijn een afspraak te maken bij de RDW. Op sommige locaties is het zelfs zo gek dat je pas over twee maanden terecht kunt!

Op de website van de RDW is sinds kort dan ook de volgende waarschuwing geplaatst:

rdwautoimport

Je zult je waarschijnlijk wel afvragen waarom er juist nu zoveel auto’s uit Duitsland geïmporteerd worden…

In Duitsland koop je met gemak en heel betrouwbaar een vrijwel nieuwe auto, tegen de prijs van een occasion. Bovendien zijn de Duitse autoprijzen nu nog ontzettend laag. Dit komt omdat de auto’s in Duitsland als warme broodjes over de toonbank gaan, daar waar het Nederlandse autodealers nog steeds veel moeite kost om auto’s te verkopen.

Hierdoor lopen de prijsverschillen alleen maar verder op. Vooral het prijsverschil tussen een nieuwe auto in Nederland en dezelfde auto als ‘’Jahreswagen’’ in Duitsland is absurd groot. Daarom is een Jahreswagen importeren, of een Duitse occasions of oldtimer, zeer interessant.

We hebben als voorbeeld een willekeurige auto in Duitsland opgezocht:

Audi A6 Duitsland

audi rdw

Deze auto, aangeboden door een officiële Audi dealer in Hamburg, kost onderaan de streep € 56.165,-. Dit is inclusief verzekerd transport naar Nederland, BPM en de kosten voor het volledig laten verzorgen van de import. Precies dezelfde auto kun je bij een Nederlandse dealer nieuw bestellen voor € 69.750,-. Je bespaart dus ruim € 13.500,- op de aanschaf van een nieuwe auto!

En dat voor een auto van amper vijf maanden oud, waarmee door een werknemer van de desbetreffende dealer slechts een paar duizend kilometer gereden is. Oftewel, een auto als nieuw tegen de prijs van een occasion. En dan krijg je er bij aankoop ook nog eens tot 5 jaar garantie bij.

Het mooie is dat het aanbod van dit soort auto’s in Duitsland gigantisch is. Waarom zou je dan nog een nieuwe auto in Nederland bestellen? Je bespaart duizenden euro’s en je hoeft bovendien geen maanden te wachten, voordat je auto geleverd kan worden. Een absolute win-win situatie!

Waar particulieren en ondernemers al lang van deze voordelen profiteren, zijn ook Nederlandse dealers massaal aan het importeren geslagen. Er is vrijwel geen showroom meer in Nederland, waar je geen geïmporteerde auto’s binnen ziet staan.

Omdat Nederlandse dealers natuurlijk flink aan de verkoop van deze auto’s willen verdienen, kun je veel beter zelf rechtstreeks in Duitsland een auto kopen. Op deze manier bespaar je veel meer geld en weet je bovendien precies waar de auto vandaan komt.

Hulp Auto Import BPM advies

logistiekVoor hulp bij de import of een advies in de bijkomende kosten helpen wij je graag op weg. Vraag hier gratis en vrijblijvend BPM advies aan!

Je auto alsnog zonder wachttijd importeren? Dan kan!

De reden waarom het momenteel zo ontzettend druk is bij de RDW is inmiddels wel duidelijk. Maar wachten is nooit leuk en al helemaal niet als je net een nieuwe auto hebt gekocht. Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk de weg op!

Ons logistiek centrum en onze werkwijze is volledig ingericht op het snel afhandelen van de import van je auto. In plaats van weken of maanden wachten op een afspraak voor de RDW keuring, zorgen wij dat je auto altijd binnen twee werkdagen gekeurd is.

logistiek rdwVervolgens werken we ook direct de BPM aangifte af, zodat je zo snel mogelijk kunt genieten van je nieuwe aankoop. Wil je net als tienduizenden andere Nederlanders ook veel geld besparen bij het importeren van een auto? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en doe er je voordeel mee!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.