De weg door het BPM doolhof bij import

Schermafbeelding 2015-03-23 om 12.29.02Met een groei van maar liefst 25% in februari van dit jaar ten opzichte van februari 2014 zet de groei van het aantal geïmporteerde auto’s onverminderd door. Logisch, gezien de extreme prijsverschillen en het enorme aanbod van auto’s over de grens. Met name Duitsland blijft ook de komende jaren het occasionwalhalla bij uitstek.

Maar hoe weet je zeker dat je niet te veel BPM betaalt? De laatste jaren heeft de Belastingdienst zoveel wijzigingen doorgevoerd in de regelgeving, dat je met recht van een BPM doolhof kunt spreken. De volgende tips helpen je hier doorheen.

Vertrouw niet op BPM calculators op internet

Op internet vindt je talloze calculators om de BPM uit te rekenen. Hierbij krijg je vaak maar één of twee uitkomsten, terwijl er in totaal maar liefst zes mogelijkheden zijn! Grote kans dus dat je te veel BPM betaalt, daarnaast zijn deze uitkomsten via internet lang niet altijd betrouwbaar!

De Belastingdienst helpt niet bij het maken van de berekening

Kom je er niet aan uit, dan heeft het bellen naar de Belastingdienst geen enkele zin. Je wordt niet geholpen bij maken van de berekening en krijgt ook geen advies als het om BPM gaat. De website van de Belastingdienst wekt bovendien al snel de indruk dat de BPM enkel op basis van CO2 uitstoot kan worden berekend. Dit is absoluut niet het geval, voor occasions zijn er veel meer mogelijkheden en je hebt altijd het recht de laagst haalbare BPM af te rekenen.

Vraag vooraf altijd gratis een BPM advies aan

Dit is de enige manier om erachter te komen wat werkelijke de laagst haalbare BPM is. Vooraf maken wij gratis en vrijblijvend via alle toegestane mogelijkheden een calculatie, zodat je precies te weten komt hoeveel BPM er nog betaald moet worden. Onze adviseurs maken al ruim tien jaar lang honderden calculaties per week, deskundigheid en een ruime ervaring zijn dus gegarandeerd. Neem gerust contact met ons op of vraag direct een gratis BPM advies aan.

Tel: 088-3450100 – Email: info@importautos.nl

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu