fbpx

Camper importeren razend populair

Op vakantie gaan met een camper wordt al jarenlang steeds populairder onder ons Nederlanders. Dat merken wij als importeur van campers ook. Van oudsher is Nederland een echt caravanland. Maar de camper is een echte inhaalslag aan het maken op de caravan op de Nederlandse wegen. Deze trend in de verkoop van campers is ook de autobranche organisatie de Bovag opgevallen. In een publicatie* van 2 juni 2021 geeft de Bovag onder andere de onderstaande cijfers vrij:

  • In de eerste 5 maanden van dit jaar verkochten Nederlandse camperdealers ruim 60% meer campers dan vorig jaar in dezelfde periode.
  • In totaal zijn er 1.655 nieuwe en 7.677 gebruikte campers verkocht.
  • Sinds 2009 zijn er niet zoveel campers in Nederland verkocht als begin 2021.

*Bron:  Publicatie website Bovag

Camper importeren populair

Vooral camper importeren uit Duitsland en België populair

Bovenstaande cijfers hebben enkel betrekking op de kampeerauto’s die in Nederland zijn gekocht. Het werkelijke toename van het aantal campers op Nederlands kenteken is namelijk nog een stuk hoger. Net als bij een personenauto komen steeds meer mensen erachter dat het interessant is om een camper te kopen in het buitenland en deze vervolgens te importeren naar Nederland. Zo zien we binnen ons bedrijf dit jaar ook een enorme toename van het aantal offerte aanvragen voor de importkosten van een camper. Met name voor campers uit Duitsland en België. Hierdoor is het aantal campers dat via Importautos.nl geimporteerd is dit jaar al 3 keer zo hoog als in heel 2020! Deze populariteit wordt volgens verschillende artikelen mogelijk versterkt door de Corona-epidemie. De behoefte om met een eigen huisje op vakantie te gaan en zo een veilige eigen omgeving te hebben is hierdoor namelijk groter.

Voordelen camper importeren uit Duitsland of België

Steeds meer mensen ontdekken en ondervinden de voordelen om een camper te importeren. We hebben enkele voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Zeer gunstige totaalprijs onderaan de streep ( inclusief BPM en importkosten )
  • Een enorm aanbod. Alleen België en Duitsland samen hebben al keus uit ruim 40.000 campers.
  • België kent erg hoge kortingen op de prijs van nieuwe campers
  • Duitsland is erg scherp met de prijs van gebruikte campers
  • Zelf ophalen of ook transport uitbesteden geen probleem
  • Goede restwaarde bij doorverkoop over enkele jaren verwacht

Camper laten importeren door Importautos.nl

Benieuwd naar de mogelijkheden die importautos.nl je kan bieden voor de aanschaf en import van een camper? Neem vrijblijvend contact op met ons en bel of mail ons.