BPM berekenen bereken direct gratis de laagst haalbare BPM

088-3450100 Gratis infolijn

BPM nieuws, nieuwe werkwijze RDW en Belastingdienst

Nieuwe werkwijze Belastingdienst omtrent het importeren van een auto

Jarenlang is het recept hetzelfde geweest. Wilde je een auto uit het buitenland invoeren en voorzien van een Nederlands kenteken, dan kreeg je na afloop van de RDW keuring een ‘’formulier t.b.v. BPM aangifte’’. Pas daarna kon je BPM aangifte doen bij de Belastingdienst.

Waar vroeger alle RDW keuringsstations nog persoonlijk bemand waren met een BPM beambte van de douane en later de Belastingdienst, staat tegenwoordig in ieder keuringsstation een postbus van de Belastingdienst, de zogenaamde BPM zuil. De enveloppen van de Belastingdienst lagen al klaar, je hoefde alleen maar je BPM aangifte en het formulier van de RDW hierin te doen om dit vervolgens in deze postbus te deponeren.

Per afgelopen 19 september is de RDW gestopt met afgifte van het formulier t.b.v. BPM aangifte.

De voertuiggegevens worden vanaf deze datum rechtstreeks door de RDW aan de Belastingdienst verstrekt. Na ontvangst van de BPM aangifte wordt het dossier dan verder afgehandeld.

Dit betekent in de praktijk dat je daarna van de Belastingdienst het BPM betaalbericht ontvangt op het op e-mailadres wat je op de BPM aangifte hebt vermeld. Volgens de Belastingdienst duurt dit ongeveer een vijftal werkdagen. Vervolgens kun je de BPM betalen en na ontvangst van je betaling, stuurt de Belastingdienst een fiscaal akkoord naar de RDW. Die sturen je dan tenslotte de NL kentekencard toe.

Vanaf 1 oktober 2018 verdwijnen bovendien alle postbussen van de Belastingdienst in de RDW keuringsstations.

De BPM berekening en aangifte, eventueel aangevuld met taxatierapport, kunnen vanaf deze datum alleen nog maar per post worden toegestuurd. De Belastingdienst heeft er namelijk voor gekozen om de verwerking van BPM aangifte te centraliseren. Alle BPM aangiftes worden voortaan dus naar één adres gestuurd:

Belastingdienst
Postbus 2710
6401 DE  Heerlen

Wat dit daadwerkelijk voor gevolgen zal hebben voor de verwerking en doorlooptijd kunnen we uiteraard nu nog niet zeggen. Dit zal de komende weken blijken. Wel is deze verandering volgens ons een eerste stap naar centralisering en uiteindelijk digitalisering van de BPM. Wordt vervolgd!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Bekijk alle referenties

Waarom Importautos.nl?

  • 8 importadviseurs tot uw beschikking
  • Levering aan huis door heel Nederland
  • Exclusief partner van Autoweek
  • Altijd laagste BPM garantie
  • 14 jaar BPM / auto import ervaring
  • Geen risico, u betaalt ons achteraf

auto verkopen

Importautos.nl is bekend van:

importautos partners
importautos redbull

Aantal geïmporteerde auto's: