fbpx

BPM in 2015

2015 BPM berekenenEenvoudig gezegd, wordt de BPM voor nieuwe auto’s door de belastingdienst alleen berekend op basis van de gecombineerde CO2 uitstoot. Per gram CO2 uitstoot dien je dan een bepaald bedrag te betalen.

In 2014 was er voor nieuwe auto’s nog sprake van een belastingvrije schijf bij een uitstoot van 88gr/km bij benzine en 70 gr/km bij diesel. In 2015 komt deze schijf te vervallen en worden de auto’s volledig belast. Alleen auto’s waarbij geen sprake is van CO2 uitstoot blijven vrijgesteld van BPM, zoals de Tesla.

Voor gebruikte auto’s komt er in 2015 een extra mogelijkheid bij om de BPM te berekenen en af te rekenen met de fiscus.

Hoe kun je minder BPM betalen?

Wie slim is, koopt geen occasion in Nederland, maar een jonge gebruikte Jahreswagen in Duitsland.

In dit geval wordt een auto die kilometers op de teller heeft en sporen van gebruik vertoont door de belastingdienst al als tweedehandsauto aangemerkt. De BPM kan in de meeste gevallen dan al met een flink percentage extra afschrijven.

Omdat deze manier van importeren volledig legaal is, hoef je niet bang te zijn voor naheffingen van de belastingdienst. De belastingdienst heeft ook in 2015 weer tot doel om mensen zoveel mogelijk te ontmoedigen om een auto te importeren en kijkt daarom kritisch naar BPM-aangiftes. Het is meer dan ooit dan ook van belang om te zorgen dat er een deugdelijke BPM-aangifte wordt samengesteld die tot in detail binnen de regelgeving blijft en klopt.

Een (jonge) gebruikte auto importeren is in 2015 interessanter dan ooit!

Je kunt de BPM belasting in 2015 met een extra mogelijkheid berekenen. De 2015 rekenformule mag ook voor iedere gebruikte auto gebruikt worden, voor auto’s met een lage CO2 uitstoot kan dat tot een lagere BPM bij import leiden dan tot/met 2014 het geval was.  Alle BPM berekenmethodes die er al waren blijven ook in 2015 toegestaan om de laagste haalbare en toegestane BPM af te rekenen met de belastingdienst.

Deel deze post ook zoveel mogelijk om mensen hier van op de hoogte te stellen. Hoe meer mensen weten hoe het werkelijk zit, des te meer mensen zullen er ook voor kiezen een jonge occasion uit Duitsland te importen. BPM berekenen?

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.