BPM berekenen bereken direct gratis de laagst haalbare BPM

088-3450100 Gratis infolijn

ondernemers en bpm-doorschuifregelingOndernemers betalen doorgaans veel belasting. Ze zitten daarom niet te wachten om ook belasting te betalen over hun zakenauto. Deze ondernemers hoeven daarom geen BPM te betalen over de auto’s die ze voor hun onderneming gebruiken. Dit heeft vele voordelen, want er hoeft minder belasting betaald te worden. Deze regeling heeft ook nadelen, want als auto’s waarover geen BPM betaald is, verkocht worden, dan moet er gebruik gemaakt worden van de BPM-doorschuifregeling.

Deze BPM-doorschuifregeling houdt in dat auto’s waarover geen BPM is betaald wel verkocht kunnen worden aan andere ondernemers. Bij deze verkoop krijgt de nieuwe eigenaar van de auto de BPM-doorschuifregeling. Krijgt hij deze niet, dan kan de belastingdienst de BPM die niet betaald is alsnog naheffen. Met deze regeling verkoopt de eigenaar dus eigenlijk de plicht om de nog openstaande BPM te betalen.

Ondernemers en BPM

Voor deze regeling gelden er verder ook nog uitzonderingen. Als een ondernemer zijn bedrijfswagen wil verkopen aan een particulier, dan moet de ondernemer de rest-BPM toch nog betalen aan de belastingdienst. Het is tevens niet nodig om deze regeling de hanteren bij bedrijfsauto’s die ouder dan 5 jaar oud zijn. Het is dus verstandig om de auto pas te verkopen nadat hij 5 jaar oud is. Hiermee worden veel kosten bespaard.

BPM-doorschuifregeling ondernemers onder elkaar

Met deze BPM-doorschuifregeling verkoopt de eigenaar van de auto zijn vrijstelling tot het betalen van BPM dus door aan een andere ondernemer. Alleen ondernemers onderling kunnen deze regeling hanteren. Als een bedrijfsauto verkocht wordt aan een particulier, dan moet de ondernemer wel een teruggave doen van belasting.

Importautos.nl heeft dus ervaring met het berekenen van de BPM-doorschuifregeling. Wilt u meer weten? Vraag dan gratis de BPM voor uw auto aan.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Bekijk alle referenties

Waarom Importautos.nl?

  • 8 importadviseurs tot uw beschikking
  • Levering aan huis door heel Nederland
  • Exclusief partner van Autoweek
  • Altijd laagste BPM garantie
  • 14 jaar BPM / auto import ervaring
  • Geen risico, u betaalt ons achteraf

auto verkopen

Importautos.nl is bekend van:

importautos partners
importautos redbull

Aantal geïmporteerde auto's: