De Nederlandse overheid gaat de aanschafbelasting op nieuwe auto’s (BPM) de komende jaren nog meer opschroeven. Aangezien Nederland al één van de duurste autolanden in Europa is, is het zeer waarschijnlijk dat Nederland officieel het duurste autoland van Europa wordt.

CO2 uitstoot

Co2 BPM berekenenIedereen die in Nederland een nieuwe auto koopt moet hierover BPM-belasting betalen. De milieuvriendelijkheid van de auto bepaald hoe hoog deze belasting wordt. Zo bepaald de hoeveelheid CO2 per gram onder andere de hoogte van de belasting. De komende jaren zal de grens van de toegelaten CO2 uitstoot nog meer dalen. Dit houdt in dat de nieuwe auto’s relatief meer ontoelaatbare CO2 gaan uitstoten, en de belasting dus ook hoger wordt.

Wij kunnen voor u de BPM berekenen

Door deze aanpassing wordt het steeds interessanter voor Nederlanders om auto’s te importeren uit het buitenland, en dan vooral uit Duitsland, want Duitsland barst van de luxe en prachtige auto’s die bovendien niet eens zo duur zijn. In Duitsland zijn ook talloze luxe auto’s te vinden die al enkele jaren oud zijn, maar nog steeds schitteren als nooit tevoren. Dit betekent dat Nederlanders die deze auto’s importeren slechts een gedeelte van de BPM moeten betalen. In sommige gevallen hoeven zij maar 60% van de BPM-belasting te betalen. Dit betekent dat Nederlanders veel minder geld hoeven te betalen bij de aanschaf van deze auto’s. Ze kunnen dus grote bedragen besparen door Duitse auto’s te importeren.

Duitse auto importeren

Het is nog verstandiger om een Duitse auto te importeren, want autorijden wordt steeds duurder en duurder. De wegenbelasting op zuinige auto’s zal ook nog eens gaan stijgen. Dit betekent dat ook zuinige auto’s geen vrijstellingen meer hebben in het belastingstelsel. Het is dus, met het oog op de kosten, niet eens meer zo aantrekkelijk om een zuinige auto te kopen.

Tevens worden de accijns op LPG en diesel verhoogd. Dit betekent dat autorijden nog duurder wordt, want er moet immers wel brandstof in de auto komen. Door Duitse auto’s te importeren kunnen al deze kosten gecompenseerd worden met de lage prijs die Duitse auto’s kosten. Al met al zal er met Duitse auto’s een groter bedrag onder de streep overblijven, hierdoor zijn Duitse auto’s een zeer verstandige investering.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu