fbpx

Autofabrieken én de economie komen weer op gang

Verschillende grote automerken hebben hun Europese fabrieken weer opgestart of hebben plannen daarvoor. Dit geldt voor Volkswagen, die het aantal draaiende onderdelenfabrieken wil opvoeren. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz (Daimler) hervat 20 april weer de productiewerkzaamheden in een aantal fabrieken.

Economisch herstel

Wij merken dat de economie in Nederland de eerste tekenen van herstel laat zien. Afgelopen week mochten we een toename van importopdrachten ontvangen ten opzichte van de 2 weken hiervoor.

De Coronacrisis houdt de wereld al een tijdje in zijn greep. Waar het virus begin dit jaar in China begon, lijkt het nu voorzichtig weer de goede richting op te gaan met de economie. Vrijwel alle activiteiten van merken als Volkswagen, Mercedes-Benz en BMW draaien weer op het oude niveau vóór de Corona-uitbraak. Dit betekent dat veel Chinese dealers en autofabrieken weer geopend zijn en dat heeft uiteraard ook invloed op de situatie in Europa. Dit herstel van het consumentenvertrouwen is in China veel sneller gegaan dan de deskundigen hadden verwacht. Deze ontwikkeling geeft hoop voor het herstel in Europa.

Inmiddels zijn alle 2.000 dealervestigingen van Volkswagen in China weer geopend. Daarnaast hebben Audi en Skoda ook weer een groot aantal dealers (95%) opengesteld voor klanten. Dat de Chinese economie weer op gang komt, betekent uiteraard goed nieuws voor Europa. Om de Chinese autofabrieken van onderdelen te kunnen voorzien, zijn de Europese VW-onderdelenfabrieken begonnen met het uitbreiden van de productie. De onderdelenproductie heeft immers afgelopen tijd niet stilgestaan, maar wordt nu, in verband met de grote vraag uit China, verder opgeschroefd.

Meer automerken hervatten productie

Naast Volkswagen hervatten ook veel andere automerken de Europese productie. Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, wil volgende week maandag (20 april 2020) weer een aantal productiefaciliteiten opstarten. Ook Renault heeft plannen om op korte termijn twee Spaanse fabrieken te heropenen. Kortom, de economie begint zich langzaam te herstellen en dat is zeer positief.

Auto importeren met hoge kortingen

Op veel buitenlandse automarkten, waaronder Duitsland, worden veel auto’s met hoge kortingen aangeboden. Normaliter is het financieel gezien al aantrekkelijk om een auto uit Duitsland te importeren, maar vanwege de uitzonderlijke prijsverlagingen kan dit hèt ideale moment zijn.

Wij van Importautos.nl garanderen u het laagst mogelijke BPM-bedrag voor uw importauto! Voor een kosteloze BPM-berekening hebben wij alleen uw volledige naam, e-mailadres, telefoonnummer en de link van de betreffende auto-advertentie nodig.

Heeft u plannen om een auto te importeren uit het buitenland? Of de auto, motor, bedrijfsauto of camper zich nu in Duitsland, België, Japan of de Verenigde Staten bevindt. Wij helpen u graag met een importpakket naar keuze.