fbpx

Auto importeren nu heel goedkoop en interessant

De nieuwe coronamaatregelen, in bijna heel Europa, hebben we wel zien aankomen. Dat het importeren van een auto zelden zo interessant is geweest als nu hebben waarschijnlijk veel minder mensen zien aankomen. Ik ga u uitleggen over het hoe en waarom een auto invoeren juist nu slim is om te doen.

1: De huidige BPM formules geven veel mogelijkheden voor een extra lage BPM

2: Duitsland heeft (tijdelijk) de BTW naar 16% verlaagd

3: Snelle importafhandeling mogelijk door coronanoodprocedure in ons logistiek centrum

4: Scherpe transporttarieven voor het ophalen met onze vrachtauto’s

extra uitleg punt 1

Vanaf 1 juli 2020 is er een extra mogelijkheid bijgekomen om de BPM uit te mogen rekenen. De veel besproken WLTP CO2 berekening. Het is binnen de BPM wetgeving toegestaan om altijd die berekening en aangifte te kiezen waarmee je de laagst haalbare BPM betaald. Die nieuwe WLTP methode geeft voor auto’s met moderne techniek bij importeren vaak een lagere BPM dan voor 1 juli dit jaar.

extra uitleg punt 2

Tot minimaal 31 december dit jaar heeft Duitsland het BTW tarief voor auto’s, motoren en campers verlaagd naar 16%. Tegenover de 21% BTW in Nederland geeft dit dus al direct 5% voordeel. Het oude BTW percentage was in Duitsland 19%. Goed om te weten dat u bij import van een gebruikte auto de BTW betaald in het land van de verkoper en geen BTW meer bij import in Nederland. Die 5% BTW voordeel houd u dus in uw spaarpot doen. Onder een gebruikte auto wordt verstaan dat deze ouder is dan 6 maanden EN minimaal 6.000 KM gereden moet hebben. Beide feiten moeten aan de orde zijn op het moment van aankoop.

Bel ons gerust op voor meer uitleg hierover. 088-3450100

extra uitleg punt 3

Door de opgelegde corona maatregelen werken veel overheidsdiensten met een aangepaste capaciteit. Zo is ook de capaciteit op de diverse RDW keuringsstations nog steeds beperkt. Als u via de website van de RDW een afspraak voor het importeren van een auto, motor of camper wilt maken dan is de wachttijd vaak veel langer dan wenselijk. En zeker langer dan voor het corona tijdperk. Hier heeft Importautos gelukkig een goede en snelle oplossing voor. Doordat wij gebruik kunnen maken van een (tijdelijke) RDW noodprocedure kunnen wij dagelijks auto’s, motoren en campers van een RDW importkeuring voorzien. Een RDW afspraak maken is hierdoor niet nodig. Dus alle werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur importeren wij momenteel in ons logistiek keuringscentrum alle aangeleverde voertuigen. Sneller en makkelijker kan dus eigenlijk niet.

extra uitleg punt 4

U weet het, vermijd waar mogelijk persoonlijk contact en onnodig reizen is het advies in deze tijden. Dit is misschien voor u ook een reden om er voor te kiezen geen (lange) reis te maken, ook niet om een auto kopen of zelf op te halen. Temeer daar er een betrouwbaar, veilig en betaalbaar alternatief is. Laat één van onze vrachtauto’s uw auto ophalen. Vanaf het moment dat onze chauffeur de sleutels heeft is uw auto automatisch in onze garagepolis all-risk verzekerd! Zodra uw auto in ons logistiek keuringscentrum gelost is hebben we uw auto binnen 1 werkdag aangemeld bij de RDW voor het NL kenteken. Wellicht goed om te weten dat Importautos u alleen de km’s van de terugreis doorberekent, dat scheelt toch weer de helft van de km’s die de vrachtauto voor uw auto maakt.

BPM berekenen of auto importeren?

Wilt u het importeren van uw auto uitbesteden of gratis de BPM berekenen? Kies voor een van de Importpakketen van Importautos.nl. Heeft u meer informatie of advies nodig? Neem vandaag nog contact op met de specialisten van Importauto.nl.  Bel naar onze gratis info importlijn 088-3450100 of mail naar info@importautos.nl. Wij zorgen ervoor dat het importeren van uw auto soepel, transparant en volgens de regels verloopt.