Auto’s importeren hoort er tegenwoordig helemaal bij. Zeker als je een beetje een duurdere auto op het oog hebt, kan het importeren van een auto veel geld op leveren. Het is eigenlijk heel simpel met de hulp van het internet. Je kunt namelijk gewoon vanuit je luie stoel achter je computer een auto kopen in bijvoorbeeld Duitsland. Deze vervolgens naar Nederland laten komen en dan invoeren. Dat is nog allemaal heel simpel en dat lukt iedereen eigenlijk ook wel zonder problemen. Vooral het invoeren is lastig met alle regels en dergelijke.

APK invoeren

Wat moet je allemaal weten? Allereerst geldt voor alle auto: je moet ze laten registreren en invoeren. Dus op kenteken laten zetten en daardoor mensen ze ook APK gekeurd worden. Dit bij elkaar de keuring en kenteken kost een aanzienlijk bedrag. Doorgaans ligt het tussen 1000 en 2000 euro. Op deze kosten moet je dus in ieder geval rekenen.

En nu de BPM nog

Het tweede kostenpotje is de BPM. Je moet namelijk de overheid rest-BPM betalen, omdat auto’s in Duitsland goedkoper zijn vanwege de belastig wordt dat in Nederland gecompenseerd met een dergelijk maatregel, zodat niet iedereen auto en masse gaat invoeren. Immers, de Nederlandse automarkt moet ook kunnen blijven bestaan. Maar rest-BPM verschilt aanzienlijk van auto tot auto, maar ook hangt het af van het bouwjaar. Voor een oude auto hoef je minder BPM bij te betalen dan bij een nieuwere auto. En ook geldt dat je doorgaans minder BPM voor een zuinige auto hoeft te betalen dan voor een benzine slurpende auto.

Verder is het handig om te zorgen dat je wel goed hebt rond gekeken en je een beetje het ingelezen in de automarkt van het andere land, zodat je een globaal idee hebt van wat je voor welke auto moet betalen en dergelijke, want sommige auto’s lijken wel aantrekkelijk, maar zijn door alle extra kosten bij het invoeren even duur of soms zelf duurder dan wanneer je dezelfde auto in Nederland zou kopen. Het is dus goed oppassen. Maar over het algemeen kan je op een aardig profijt rekenen.

Vraag gratis BPM advies aan >>

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu