BPM berekenen bereken direct gratis de laagst haalbare BPM

088-3450100 Gratis infolijn

Auto import in 2017: wat kun je verwachten?

Met een totaal aantal van 163.744 geïmporteerde personenauto’s gaat 2016 de boeken in als een nieuw recordjaar. Door de aanhoudende groei in de markt is dit aantal 18% hoger dan in 2015. Het importeren van een auto is inmiddels al jarenlang een uiterst aantrekkelijk alternatief gebleken voor een nieuwe auto.

auto importeren 2017

(Tabel geeft het aantal geïmporteerde auto’s per maand weer. Blauw is 2014, oranje is 2015 en groen is 2016.)

Dit blijkt eens te meer uit de cijfers van 2016, waarin ruim 20% van de geïmporteerde personenauto’s jonger is dan twee jaar. Vaak is er dan al een derde van de nieuwprijs af en dat scheelt dus serieus veel geld.

De verwachting is dan ook dat import in 2017 nog verder zal groeien en ook niet meer weg te denken is uit de Nederlandse autobranche. Dat er dit jaar naar verwachting wederom meer auto’s zullen worden geïmporteerd dan afgelopen jaar, heeft een aantal duidelijke oorzaken:

1) Als je het slim aanpakt betaal je véél minder BPM bij import van een auto

Voor de duidelijkheid; BPM is de belasting die je moet betalen om een Nederlands kenteken te krijgen. Op een Nederlandse auto is de BPM al betaald, maar als je een auto gaat importeren moet je dit bij de import nog aan de Belastingdienst betalen. Het grote voordeel hiervan is dat je de BPM op allerlei verschillende manieren kunt uitrekenen en je het recht hebt om de laagst haalbare BPM af te rekenen. Hierdoor kun je (als je hier slim mee om gaat) alleen op de BPM vaak al veel geld besparen! Het loont hierbij altijd om vooraf een advies op te vragen.

Per 01-01-2017 is de BPM verhoogd, maar dit geldt gelukkig alleen voor nieuwe auto’s die pas dit jaar voor het eerst een kentekenregistratie krijgen. Voor alle occasions (met een datum eerste toelating t/m 31-12-2016) is deze BPM verhoging dus totaal niet aan de orde. Hierdoor wordt het prijsverschil tussen een jonge occasions en een volledig nieuwe auto nog groter!

2) Het aanbod van auto’s in Duitsland is werkelijk gigantisch

duitsland auto importerenVeel mensen weten nog steeds niet hoe gigantisch het aanbod van auto’s in Duitsland is en reageren dan ook verbaasd, vooral als ze zien hoeveel extreem jonge auto’s met weinig kilometers er worden aangeboden. Hoe kan dit? Omdat er in Duitsland jaarlijks ontzettend veel nieuwe auto’s verkocht worden, waardoor tegelijkertijd het aantal occasions ook toeneemt.

Dit in tegenstelling tot de Nederlandse markt, waar het aantal verkopen van nieuwe auto’s al jaren achter elkaar tegenvalt en daardoor het tekort aan occasions voor een serieus probleem zorgt. Het is ook niet voor niets dat Nederlandse dealers en autobedrijven ook massaal auto’s zijn gaan importeren.

Het mooie van dit gigantische aanbod is dat de auto’s tegen enorm scherpe prijzen worden aangeboden door Duitse verkopers!

3) De garantie is in 2017 ook in Nederland geldig 

garantie auto import 2017

Vroeger werd het onderwerp garantie nog wel eens genoemd als een nadeel van het importeren van een auto. Tot een aantal jaar geleden was het inderdaad moeilijk om in Duitsland een auto met garantie die kopen, waarop je ook in Nederland gewoon terug kon vallen.

In 2017 wordt in Duitsland (zeker bij merkdealers) vrijwel iedere auto’s verkocht inclusief Europese garantie, waardoor je ook gewoon bij de dealer in Nederland terecht kan. Met de fabrieksgarantie die minimaal twee jaar geldig is kan dit sowieso, maar vaak krijg bij aankoop nog minimaal een jaar aanvullende garantie die tevens in heel Europa geldig is. Dat maakt het importeren van een auto in 2017 nog interessanter!

4) Meer auto voor minder geld

meer auto voor minder geldDuitse occasions zijn vaak veel luxer uitgerust dan Nederlandse versies. Duitsland kent namelijk geen BPM of een andere aanschafbelasting op auto’s. Dit zorgt ervoor dat auto’s een stuk goedkoper zijn, waardoor nieuwe auto’s vaak met bomvol met opties en accessoires worden besteld. Omdat auto’s met veel opties vaak zorgen voor een snellere BPM afschrijving, is zo’n auto ook nog eens aantrekkelijk om te importeren!

 

5) In Duitsland betaal je slechts 19% BTW

Auto’s zijn in Duitsland niet alleen goedkoper dan in Nederland, ook de BTW is lager. In Duitsland betaal je namelijk slechts 19% BTW in plaats van 21% in Nederland. Koop je een occasion in Duitsland van minimaal 6 maanden oud en met ten minste 6000 km op de teller, dan betaal je 19% BTW in Duitsland en hoef je bij de invoer in Nederland geen BTW meer af te rekenen. Op een auto van € 40.000,- bespaar je op deze manier gelijk al € 700,-. Zonder dat je nog maar iets voor hoeft te doen!

auto duitsland invoeren 2017

Conclusie auto import 2017

Het lijkt er sterk op dat de groei van importauto’s dit jaar nog verder door zal zetten. Steeds meer mensen zullen willen profiteren van het gigantische aanbod en de daardoor super scherpe prijzen in Duitsland Ben je ook van plan om dit jaar een auto aan te schaffen en wil je dit op een slimme manier aanpakken? Wij helpen je graag op weg met een vrijblijvend importkosten en BPM advies!

Gratis BPM berekenen Direct telefonisch BPM advies

Bel en weet direct de BPM

088-3450100

Wist u dat er 6 verschillende methodes zijn om de BPM te berekenen?

Wij garanderen u gratis de laagst haalbare BPM.

Vul hieronder het formulier in en ontvang binnen 24 uur gratis BPM advies in uw mailbox

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Bekijk alle referenties

Waarom Importautos.nl?

  • 8 importadviseurs tot uw beschikking
  • Levering aan huis door heel Nederland
  • Exclusief partner van Autoweek
  • Altijd laagste BPM garantie
  • 14 jaar BPM / auto import ervaring
  • Geen risico, u betaalt ons achteraf

auto verkopen

Importautos.nl is bekend van:

importautos partners
importautos redbull

Aantal geïmporteerde auto's: