fbpx

AUTO IMPORTEREN NOG NOOIT ZO POPULAIR

Ruim 142.500 auto’s zijn er in de eerste zes maanden van dit jaar gebruikt naar Nederland geïmporteerd. Een stijging van ongeveer 80% ten opzichte van het eerste halfjaar in 2020. Als deze trend zich voortzet in het tweede halfjaar dan gaat het aantal ingevoerde auto’s dit jaar een all-time record aantikken. Dit blijkt onder andere uit gegevens van RAI Vereniging die zijn opgevraagd door NU.nl.

De aantallen die vanuit onze Oosterburen komen zijn het grootst. Een auto importeren uit Duitsland blijft daarmee erg gewild voor ons Nederlanders. Vanuit onze zuiderburen ( België ) zijn ruim 20.500 gebruikte auto’s naar Nederland gekomen het eerste half jaar. Cijfers van de RDW bevestigen dit beeld.

De benzine auto blijft het populairst om in het buitenland te kopen, Vandaag de dag al ruim 112.000 stuks. Vermeldenswaardig is dat de import van een dieselauto ook weer gewilder is geworden ten opzichte van de trend van afgelopen 2 jaar. Het eerste half jaar bijna 15.000 diesels. Vorig jaar over dezelfde periode waren dat er een kleine 11.000. Het zal niemand verbazen dat de import van auto’s met hybride-aandrijflijn en volledig elektrische verdrievoudigd is dit jaar ten opzichte van vorig jaar. Die van 100% elektrische auto’s steeg van 1.347 tot 3.452 stuks.

Zelf een auto importeren?

Wie zelf een auto wil importeren kan op meer hobbels stuiten dan wellicht vooraf gedacht. Bijvoorbeeld is het sinds de intrede van de WLTP CO2-formule veel belangrijker geworden dat de juiste documenten bij de auto aanwezig zijn. Anders kun je zomaar tegen een onverwacht hoge BPM aanlopen. Ook kent de RDW best lange wachttijden alvorens er een afspraak gemaakt kant worden voor een importkeuring. Die lange wachttijden vinden uiteraard hun oorzaak in het enorme aantal auto’s wat momenteel voor import wordt aangeboden bij de RDW. Bedrijven zoals Importautos.nl hebben tegenwoordig een mogelijkheid om iedere dag auto’s digitaal te importeren. Daarmee ontloop je de wachttijden bij het RDW zelf. Interesse in zelf een auto importeren? Neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op omVraag zeker vrijblijvend de actuele mogelijkheden bij ons op.

BRON: Autoweek