BPM berekenen bereken direct gratis de laagst haalbare BPM

088-3450100 Gratis infolijn

Wanneer u een nieuwe auto heeft laten importeren krijgt u onvermijdelijk te maken met BPM. BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen. Deze belasting dient betaald te worden voor elk voertuig die in Nederland geregistreerd staat. Wanneer u een auto wilt importeren dient er ook BPM te worden betaald. Zelfs als u een gebruikte auto importeert dient u nog BPM te betalen, maar hier is sprake van rest BPM, dus dit is een lager bedrag. Niet in alle gevallen dient BPM te worden betaald, maar dan is er sprake van een uitzondering. Ook al heeft uw auto vrijstelling van het betalen van BPM dan dient u alsnog aangifte te doen bij de Belastingdienst. Vrijstelling geldt in de meeste gevallen voor klassieke auto’s.

Calculatie BPM

Voor het doen van daadwerkelijke aangifte kunt u een voorcalculatie doen van de BPM. Zo weet u waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan. Na deze voorcalculatie weet u namelijk wat de totale aanschafprijs is voor een auto die u wilt laten importeren. Wanneer dit een gebruikte auto is dan wilt u na het importeren van de auto natuurlijk een zo laag mogelijk restbedrag. Er zijn enkele factoren die afhankelijk zijn van de hoogte van de BPM. Dit zijn de leeftijd van de auto, de uitstoot aan CO² en de marktwaarde van de auto. Er zijn diverse manieren om de aangifte van de BPM te berekenen.

BPM aangifte / berekenen

Er kan gebruik worden gemaakt van drie manieren om de BPM te berekenen. De eerste manier is het gebruik van de afschrijvingstabel. De tweede manier is de actuele marktwaarde en de derde manier is de taxatiewaarde. Logischerwijs is één van deze drie opties voor u het voordeligst, maar welke dat is verschilt per auto. Daarom is het dus handig om vooraf onderzoek te doen naar welke manier uw auto het voordeligst kan laten uitkomen. Dit kunt u zelf doen, maar uiteraard ook door een expert op dit gebied. Na het berekenen van de BPM dient u dit bedrag aan te geven bij de Belastingdienst. De Belastingdienst kan eventueel nog met een naheffing komen naar aanleiding van het bedrag. De BPM aangifte kunnen wij kant en klaar voor u maken via BPM-aangifte.nl

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Bekijk alle referenties

Waarom Importautos.nl?

  • 8 importadviseurs tot uw beschikking
  • Levering aan huis door heel Nederland
  • Exclusief partner van Autoweek
  • Altijd laagste BPM garantie
  • 14 jaar BPM / auto import ervaring
  • Geen risico, u betaalt ons achteraf

auto verkopen

Importautos.nl is bekend van:

importautos partners
importautos redbull

Aantal geïmporteerde auto's: