fbpx

Er zijn ongetwijfeld mensen in je omgeving die in een auto hebben ingevoerd of hebben laten invoeren. Het voornaamste argument dat je vaak hoort is geld. Het is namelijk erg voordelig om je auto in te laten voeren. Maar hoeveel kan dit je eigenlijk schelen. Het is namelijk niet erg eenvoudig een auto in te voeren. Er komt erg veel rompslomp bij kijken. Daarom is natuurlijk wel fijn om te weten hoeveel je jezelf ongeveer kunt besparen. Daarom gaan we dat even hieronder uiteenzetten.

Voordeel BPM

Je voordeel hangt van een aantal zaken af. Allereerst de auto natuurlijk. De auto is het belangrijkste aspect als het draait om het BPM restbedrag. De auto bepaald namelijk om te beginnen BPM. Als een auto zuinig is zal er minder BPM op zitten en zal het absolute voordeel bedrag dan ook een stukje lager liggen. En een auto met veel BPM valt door de afschrijving veel meer winst op te behalen. Zo kan je met een relatief zuinige auto in de middenklassen zo’n 5 a 6 duizend euro besparen, maar als je een grote minder zuinige wilt gaan invoeren moet een bedrag van tegen de 15 duizend euro ook zeker haalbaar zijn.

Verder is ook erg bepaald: de leeftijd van de auto. Je hoeft namelijk veel minder BPM te betalen als de auto ouder is. Zelfs de maanden kunnen een paar procent uit maken. Maar als de auto weer te oud wordt neemt dit voordeel natuurlijk af, omdat je een vergelijkbare auto dan ook gewoon in Nederland kan kopen. Doorgaans is een auto ouder dan zes jaar niet aan te raden voor financieel gewin, maar uiteraard zijn er andere voordelen denkbaar die daar tegenop wegen.

BPM aangifte doen

Er zijn dus een aantal zaken waar je rekening mee te houden als je veel profijt wilt hebben van je invoeractie. Je moet natuurlijk ook BPM-aangifte doen. Toch is het niet een gemakkelijke opdracht. Je moet vaak de balans vinden om een goed deal te krijgen voor jezelf: niet te oud, niet te jong. Maar ook: niet te duur en ook weer niet te goedkoop. Alles moet in goede balans zijn.

BPM aangifte >>

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.