fbpx

Zo voorkom je dat je vanaf 2017 maar liefst 22% bijtelling betaalt voor een hybride auto…

Volgens Automobielmanagement.nl zet het Kabinet vol in op het stimuleren van nulemissieauto’s, oftewel auto’s die geen CO2 uitstoten. Vanaf 1 januari 2017 zal voor volledig elektrische auto’s (EV’s) tot en met 2020 een bijtellingspercentage van 4% gelden. Deze auto’s behouden daarnaast tot en met 2020 een vrijstelling van BPM en wegenbelasting. Voor gewone auto’s, dus ook voor hybride auto’s (PHEV) zal vanaf 2017 een bijtelling van 22% van toepassing zijn.

Lees hier het volledige artikel: http://www.automobielmanagement.nl/nieuws/auto-politiek/nid24336-bijtelling-phevs-in-2017-al-naar-22.html?utm_medium=email&utm_campaign=Bijtelling+PHEV%E2%80%99s+in+2017+al+naar+22%25&utm_source=newsletter

Ten tijde van dit artikel was er enkel nog sprake van een wetsvoorstel. Inmiddels zij we een aantal weken later en wijst alles erop dat deze voorgenomen wijzigingen definitief zullen worden.

hybride importeren

Voorbeelden van populaire plug-in hybride modellen zijn onder andere de Mitsubishi Outlander PHEV, Volkswagen Golf GTE en de Audi A3 e-tron. Momenteel betaal je voor deze auto’s nog 15% bijtelling en in 2015 was dit zelfs maar 7%.

Wie voornemens is om zakelijk een dergelijke auto te gaan rijden, doet er verstandig aan te kiezen voor een auto van 2016 of 2015. Je bent dan aanzienlijk goedkoper uit in bijtellingskosten, omdat vanaf de eerste registratiedatum 5 jaar lang de bijtelling uit dat jaar van kracht blijft.

Voorbeeld hybride auto

Voorbeeld: je koopt een plug-in hybride met een datum eerste toelating van 31-12-2015. Dan ben je tot 15-01-2020 zeker van 7% bijtelling. Zou dezelfde auto een datum eerste toelating hebben van 01-01-2016 dan betaal je 15% bijtelling tot en met 01-01-2021. Op een Mitsubishi Outlander PHEV (leverbaar vanaf € 39.990,-) scheelt je dit op 5 jaar meer dan € 15.000,- aan bruto bijtelling!

Een plug-in hybride auto importeren

Dezelfde situatie gaat zich begin volgend jaar wederom voor doen. Om die reden zal er dan ook veel vraag zijn naar auto’s die al in 2016 geregistreerd staan en het aanbod hiervan is in Nederland beperkt.

In het buitenland is er gelukkig ruim voldoende aanbod van dit soort auto’s, zoals bijvoorbeeld onderstaande auto die wordt aangeboden door een Audi dealer in Duitsland. Op websites als Mobile.de of Autoscout24.de kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig op zoek gaan naar een auto in Duitsland.

hybride

Een auto importeren kan dus ook in deze situatie de ideale oplossing zijn. Het aanbod van auto’s wordt hiermee ineens stukken groter, waardoor je gemakkelijk een geschikte auto van 2016 gevonden krijgt. Hierdoor voorkom je dat je vanaf 2017 aanzienlijk meer bijtelling gaat betalen voor je auto! Bovendien maken wij vooraf altijd een gratis calculatie van de bijkomende kosten, zodat je vooraf de totale aanschafprijs duidelijk in beeld hebt.

Wat te doen als je een auto wilt leasen?

Regelmatig ontvangen wij de vraag of je een importauto ook kan laten financieren of kan leasen. Voor veel leasemaatschappijen is het niet altijd even duidelijk hoe ze dit bij een importauto moeten regelen. Wij kunnen hiervoor een passende oplossing aanbieden. Heb je zelf een auto in het buitenland gevonden en ben je van plan deze te gaan leasen? Neem dan vrijblijvend contact met ons om te mogelijkheden te bespreken.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.