fbpx

Wat is de beste verzekering voor mijn importauto?

Het importeren van een auto, motorfiets, camper of bedrijfswagen is een spannende aangelegenheid. Wanneer je je importauto hebt gekocht, wil je natuurlijk niet dat je auto schade oploopt of wordt gestolen. Dit is niet volledig te voorkomen. Een All-risk verzekering met volledige dekking is dus heel belangrijk!

Waarom een importauto verzekeren?

Heb jij plannen om een voertuig te importeren uit het buitenland? Dat is spannend, maar wij van Importautos.nl helpen je graag op allerlei manieren. Van transport tot verzekering en van kentekenaanvraag tot BPM-aangifte. Waar weinig mensen bij stilstaan bij het importeren van een auto, motorfiets, camper of bedrijfswagen, is een verzekering voor de reis van het buitenland naar Nederland of naar het RDW-keuringsstation.

Ook vergissen veel mensen zich in de soort verzekering die ze voor hun importauto afsluiten. Wanneer bijvoorbeeld je importauto is voorzien van een Duits exportkenteken, is hier wel een verzekering bij inbegrepen. Dit betreft áltijd slechts een WA-verzekering. Gezien de gemiddeld hoge waarde van geïmporteerde auto’s uit bijvoorbeeld Duitsland, is dit een keuze met veel risico’s.

Bovendien zijn bij een WA-verzekering de inzittenden niet meeverzekerd. Tevens biedt het geen dekking voor de 8 á 10 wachtdagen tussen de RDW-keuring en de afgifte van het Nederlands kenteken. Dit betekent dat u eventuele kosten bij o.a. brand, vandalisme en diefstal zelf moet betalen.

All-risk verzekering voor uw importauto

Zeker nu de RDW aan de landelijke loketten tijdelijk geen importkeuringen uitvoert en het aantal wachtdagen toeneemt, loopt u extra risico wanneer u geen All-risk verzekering heeft. Een verzekering voor een voertuig zonder geldig kenteken is volgens de wet niet mogelijk. Hier zit dus een groot praktisch probleem! Dat geldt niet wanneer u voor het All-inclusive pakket van Importautos.nl kiest! 

Zodra onze vrachtauto de sleutels overneemt van de verkoper of wanneer u met uw auto bij ons de poort doorrijdt, is uw auto per direct automatisch All-risk verzekerd.  Bel ons gerust voor meer informatie over de mogelijkheden voor u: 088-3450100.

AFLEVERFOTO-BMW-X4

All-risk verzekering bij All-inclusive pakket (EU + NIET-EU)

Wilt u gebruikmaken van ons All-inclusive pakket inclusief transport? Dan is uw voertuig tijdens het volledige importtraject All-risk verzekerd. Hiermee bent u gegarandeerd verzekerd voor o.a. schade, brand, vandalisme en diefstal.

Bij Importautos maakt een All-risk verzekering tijdens het gehele importtraject standaard (dus zonder meerprijs ) onderdeel uit van dit zorgeloze importpakket.