fbpx

Waarom je juist in de zomer het beste een auto kunt kopen…

Blog auto kopen in zomer

Tijdens de zomermaanden is het bij veel autodealers vaak erg rustig. De meeste mensen zijn op vakantie of vinden het te warm om overdag de showrooms langs te gaan op zoek naar een nieuwe auto.

Slimme autokopers kopen daarom vaak juist in de zomer een andere auto. Omdat autoverkopers het dan een stuk minder druk hebben, zullen ze eerder geneigd de auto tegen een lagere prijs te verkopen. Een uitgelezen kans dus om je slag te slaan! Er moeten immers toch auto’s verkocht worden.

Dit zijn de belangrijkste tips om in de zomer een goede deal te scoren.

In het najaar adverteren de meeste automerken vaak met nieuwe modellen die op de markt gaan komen. Dat zorgt er voor dat autodealers de voorraad nieuwe auto’s van het huidige model snel willen verkopen. Want zodra er een nieuw model beschikbaar is, moet hiervoor namelijk plaats worden gemaakt in de showrooms.

In Nederland houden de autodealers echter vaak zulke kleine voorraden aan, dat het aanbod helaas heel beperkt is. Daarom is het absoluut aan te raden om eens op internet bij dealers in Duitsland te kijken. Daar is het aanbod namelijk gigantisch!

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe of een jong gebruikte BMW 5-serie? In Nederland zal het niet meevallen om volledig naar je zin een auto te vinden die ook nog eens op voorraad is.

Bij deze BMW dealer in Frankfurt daarentegen heb je het voor het uitkiezen. Daar staan de auto’s letterlijk in de rij, zowel nieuw als jong gebruikt.

Blog auto kopen in zomer2

Bovendien zijn de prijzen fors lager dan in Nederland. Het enorme aanbod bij merkdealers in Duitsland bestaat namelijk grotendeels uit jonge occasions van slechts enkele maanden oud met maar een paar duizend kilometer op de teller. Deze auto’s worden doorgaans zo scherp aangeboden, dat je een vrijwel nieuwe auto kunt kopen voor de prijs van een gebruikte!

Weet wat voor auto je koopt je koopt in de zomer

Hartje zomer is het geen goed idee om een cabrio te kopen. Hier is namelijk veel vraag naar in deze periode, wat de prijs vaak niet ten goede komt. De kans is dan ook groot dat je te veel betaalt!

In de zomer is het daarom aantrekkelijker om een ander type auto te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een stationwagon of een willekeurige SUV, statistisch gezien zijn deze auto’s een stuk goedkoper tijdens de zomermaanden. Sportwagens en cabrio’s zijn over het algemeen een stuk duurder in de zomer.

Nieuwe auto’s worden volgend jaar door de BPM wederom duurder

Blog auto kopen in zomer3

Auto’s worden helaas ieder jaar duurder, dit komt voornamelijk door de BPM verhogingen. Ook komend jaar valt hier wederom niet aan te ontkomen.

Daarom is het slim om deze zomer nog een auto te kopen, omdat dezelfde auto volgend jaar hoogstwaarschijnlijk enkele duizenden euro’s duurder zal zijn.

Via websites als Mobile.de en Autoscout24.de kun je snel en gemakkelijk op zoek gaan naar een auto in Duitsland. Vervolgens kun je bij ons altijd gratis en vrijblijvend een BPM advies opvragen, zodat je vooraf duidelijk inzicht krijgt in de bijkomende kosten.

Conclusie

test3Tijdens de zomermaanden is het bij de meeste autodealers erg rustig. Omdat autoverkopers iedere maand wel een vast aantal auto’s moeten verkopen, heb je nu extra veel kans om een goede deal uit het vuur te slepen. Ons advies is dan om niet langer te wachten! 

BPM berekenen | Bereken gratis de BPM!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.