fbpx

Waarom je in 2016 écht een auto zou moeten importeren…

Er wordt dit jaar een enorme run op importauto’s verwacht. Mede doordat de prijzen van nieuwe auto’s in Nederland alsmaar hoger worden en het aanbod van occasions zeer beperkt blijft. Iedereen die van plan is om in 2016 een auto te kopen kan daarom veel geld besparen door dit in het buitenland te doen. Wij leggen je graag uit hoe dit komt.

 

belastingdienstDe Belastingdienst heeft in 2016 wéér een BPM verhoging voor nieuwe auto’s doorgevoerd.

We zijn het inmiddels wel gewend. Jaarlijks verhoogt de Belastingdienst de BPM tarieven voor nieuwe auto’s, met als gevolg dat ze duurder worden. Ook dit jaar viel hier niet aan te ontkomen en zijn per 1 januari alle nieuwe auto’s in Nederland in prijs omhoog gegaan.

Dit betekent natuurlijk ook dat het prijsverschil tussen auto’s met het buitenland steeds groter wordt, waardoor je nog meer geld kunt besparen door een auto over de grens aan te schaffen.

 

Het aanbod van auto’s in het buitenland is vele malen groter.

Duitsland aanbod

Het wordt steeds moeilijker om in Nederland een auto te vinden die volledig naar je zin is. Omdat het aanbod zeer beperkt is blijven er na een zoekopdracht op Nederlandse autowebsites meestal slechts een paar auto’s over. Vaak zijn dit dan auto’s met net een andere kleur of een hogere kilometerstand dan dat je van tevoren eigenlijk in gedachten had.

Op buitenlandse autowebsites kom je een gigantisch aanbod tegen, zodat je met gemak een auto uit kunt kiezen die helemaal naar wens is. Duitsland is het belangrijkste auto land van Europa en heeft daarom ook het grootste aanbod. De bekendste autowebsites zijn Mobile.de en Autoscout24.de.

mobile de 2016 import autoscout 2016 auto import

 

Garantie op nieuwe en jong gebruikte importauto’s is ook in Nederland geldig.

Voor veel autokopers is garantie een belangrijk onderdeel van de aankoop. Koop je een auto in het buitenland, dan wil je natuurlijk ook dat die garantie in Nederland geldig is. Zolang een auto in de fabrieksgarantie zit, kun je hiervoor in Nederland bij iedere dealer terecht. Vrijwel alle autofabrikanten geven tegenwoordig tussen de twee en vijf jaar fabrieksgarantie.

Maar ook als een auto niet meer binnen de fabrieksgarantie valt, kun je meestal nog bij de dealer in Nederland terecht. Vaak krijg je bij aankoop van een jong gebruikte auto vanuit de merkdealer een jaar occasiongarantie, die ook in Nederland geldig is. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Gebrauchtwagen Plus garantie bij Audi, Europlus bij BMW, Junge Sterne bij Mercedes-Benz en Das WeltAuto garantie bij Volkswagen.

plaatje1 plaatje2

 

 

 

 

 

 

Profiteer maximaal en bespaar ook op de BPM van een importauto.

Mede door het gigantische aanbod worden in het buitenland auto’s tegen hele scherpe prijzen op internet aangeboden. Dat alleen maakt het al de moeite waard om een auto in bijvoorbeeld Duitsland of België te zoeken. Doordat de BPM op maar liefst zes verschillende manieren kan worden berekend, kun je naast de aanschaf van de auto ook hierop fors besparen. Vraag daarom vooraf altijd een overzicht van de BPM en importkosten op. Op deze manier krijg je duidelijk inzicht in de bijkomende kosten en kom je achteraf niet voor vervelende verassingen te staan.

Heb je een auto gevonden en wil weten wat de totale kosten zijn? Neem dan gerust contact met ons op en je ontvangt een gratis en vrijblijvend advies. BPM berekenen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.