fbpx

Waarom is het importeren van een auto interessanter dan ooit?

Het blijft voor veel mensen een lastig dilemma bij het kopen van een auto. Wordt het een nieuwe of toch een jong gebruikte?

Ook dit jaar is er voor nieuwe auto’s een BPM verhoging doorgevoerd. Het kopen van een nieuwe auto is er dus wederom wel duurder, maar absoluut niet leuker op geworden. ‘’Ja, maar ik wil liever geen gebruikte auto’’ of ‘’een gebruikte auto heeft teveel kilometers op de teller’’. Wat is het alternatief? Iedere week rijden Nederlanders massaal naar Duitsland om een auto te kopen. Het prijsverschil was namelijk nog nooit zo groot als in 2015!

Jahreswagen

Al eens gehoord van een ‘’’Jahreswagen’’? Een auto die nog als nieuw ruikt en luxe is uitgerust, maar met het voordeel van een gebruikte. Denk bijvoorbeeld eens aan een Mercedes-Benz van 5 maanden oud en slechts 3500 km op de teller. Die is in Nederland simpelweg niet te vinden.

Een ‘’Jahreswagen’’ is dus een auto die niet ouder is dan één jaar en heeft daarom ook weinig kilometers op de teller. Vaak heeft alleen een medewerker van de fabriek of de autodealer hierin gereden, voordat ze verkocht worden. En omdat er op alle auto’s 2 of 3 jaar Europese fabrieksgarantie zit, kun je hiervoor gewoon bij de dealer in Nederland terecht! Logisch dus dat een Jahreswagen importeren steeds populairder wordt.

Tot slot nog een rekenvoorbeeld:

bpmvoorbeeld

Als je deze auto configureert via de officiële Mercedes-Benz prijslijst in Nederland, kom je op een nieuwprijs van € 57.486,- incl. BTW en BPM.

Deze Duitse ‘’Jahreswagen’’ kost na invoer in Nederland € 43.419,-. Dit is inclusief transport, alle belastingen en het volledig laten verzorgen van de invoer op Nederlands kenteken. Een besparing van ruim € 14.000,- op een auto van slechts een paar maanden oud die daarnaast nog maar 4740 km gereden heeft.

Kortom, waarom zou je nog teveel betalen voor een auto? Het voordeel ligt net over de grens al voor het oprapen!

Voor vragen bel 088-3450100 of mail naar info[at]importautos.nl.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.