fbpx

Waarom is een youngtimer importeren interessant?

Het importeren van een youngtimer kent allerlei voordelen. Zo zijn dit soort auto’s rijk uitgerust en minimaal 15 jaar oud, wat interessant is bij het berekenen van de BPM. Waarom dat zo is, leggen wij graag aan u uit!

Mercedes-Benz youngtimer Importautos (1)

Lage aanschafprijs

Een youngtimer rijden is financieel gezien aantrekkelijk, omdat de aanschafprijs laag is. De keuze is reuze in het buitenland, waardoor je je favoriete exemplaar gemakkelijker gevonden hebt dan in Nederland. Bovendien betaal je veel minder BPM, ten opzichte van een nieuwe, kleinere auto. Dit maakt het bezitten van een youngtimer, zowel zakelijk als privé, zeer interessant. Een zogenoemde youngtimer is minimaal 15 jaar en vanaf 17,5 jaar betaal je zelfs helemaal geen BPM.

Lees ook: Een youngtimer importeren: rijd zakelijk een premium auto met fiscaal voordeel!

Meest geliefde youngtimers

Wanneer je een youngtimer zakelijk rijdt, profiteer je van 35% bijtelling. Dit klinkt als een hoog bijtellingspercentage, maar dat valt eigenlijk erg mee. Bij een youngtimer wordt de bijtelling niet berekend over de historische nieuwprijs van de auto, maar over de actuele dagwaarde van de auto. Hierdoor betaal je relatief gezien weinig bijtelling en kun je toch zakelijk rijden in een zeer exclusieve en complete auto.

Modellen die veelal worden aangeschaft, zijn een BMW 7 Serie, Mercedes-Benz S-Klasse en een Porsche Cayenne. Daarnaast zijn Mercedes-Benz G-Klasses erg geliefd, net als luxe versies van de E-Klasse (Estate).

BMW-youngtimer-Importautos

Wilt u een youngtimer importeren?

Wij van Importautos.nl garanderen u het laagst mogelijke BPM-bedrag! Voor een kosteloze BPM-berekening hebben wij alleen uw volledige naam, e-mailadres, telefoonnummer en de link van de betreffende auto-advertentie nodig.

Heeft u plannen om een auto te importeren uit het buitenland? Of de auto, motor, bedrijfsauto of camper zich nu in Duitsland, België, Japan of de Verenigde Staten bevindt. Wij helpen u graag met een importpakket naar keuze.