fbpx

duitsland importerenVeel mensen importeren een auto uit Duitsland vanwege de flinke kostenbesparing die dit oplevert wanneer u dit vergelijkt met dezelfde auto kopen in Nederland. Een auto importeren lijkt misschien moeilijk, maar is tegenwoordig zeer eenvoudig. Er zitten naast de kostenbesparing nog veel meer mogelijkheden op het importeren van een auto uit Duitsland.

Veel opties in Duitsland

De afstand naar Duitsland is in veel gevallen niet overdreven ver, dus is het al snel een voordelige optie om de auto over de grens aan te schaffen. Daarnaast kopen Duitsers vaak een auto uitgerust met veel verschillende opties. Voor Nederlanders is dit natuurlijk aantrekkelijk, want dit geeft de auto een goed aanzien. Daarnaast zijn Duitsers goed in het onderhouden van hun auto, dus wanneer u een Duitse auto koopt zal deze vaak van goede kwaliteit zijn.

Daarnaast is het aanbod van auto’s in Duitsland veel breder dan het assortiment wat wij in Nederland hebben. Duitsland is één van de koplopers als het gaat om het aantal autofabrieken en de Duitse economie is ook één van de weinige die niet te lijden heeft gehad onder de economische crisis die was waar te nemen in de wereld.

Kopen in Duitsland

Bij het kopen van een auto in Duitsland is het eenvoudig om de auto af te melden in Duitsland. U kunt de auto zelf over de grens rijden, maar dan dient deze wel verzekerd te zijn en dient u een tijdelijke kentekenplaat aangevraagd te hebben voor op de auto. Het is vaak verstandiger om de auto te laten vervoeren naar Nederland. De auto wordt dan voor de deur afgeleverd en de kans op schade is vele malen kleiner.

RDW

Na het importeren dient u de auto hier aan te melden en moet de auto goed worden gekeurd. Zo dient er een APK-keuring uitgevoerd te worden en wil het RDW de auto keuren. Vervolgens dient u nog BPM-belasting te betalen, want dit geldt voor alle motorrijtuigen die in Nederland geregistreerd staan. Bij een gebruikte auto zal dit bedrag lager zijn, omdat er dan slechts sprake is van een rest-BPM betaling. De hoogte van het bedrag hangt dus onder andere af van de leeftijd van de auto.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.