fbpx

Camper importeren? Dit zijn de voordelen!

camper importeren

Het aantal import auto’s in Nederland neemt door de jaren heen alleen maar toe. Deze ontwikkeling beperkt zich niet alleen tot auto’s. Ook steeds meer camperaars kiezen ervoor om hun camper te importeren uit het buitenland. Een groot aantal campers op de Nederlandse markt is dan ook geïmporteerd. Dit is dan ook niet zomaar. Het kopen van een camper in het buitenland heeft diverse voordelen. In deze blog leest welke voordelen en hoe ook u hiervan kunt profiteren.

Camper importeren bespaart kosten

Het is geen geheim dat u veel geld kunt besparen wanneer u ervoor kiest om een auto te importeren. Dit is bij een camper importeren dan ook niet anders. Het besparen van kosten is dan ook een van de belangrijkste voordelen om te kiezen voor het importeren van een camper.

Autoprijzen

De autoprijzen kunnen per land behoorlijk verschillen. Net als bij auto’s liggen de prijzen voor campers bijvoorbeeld in Duitsland en België een stuk lager dan in Nederland. 

BPM bedrag

In Nederland wordt de prijs van een auto mede bepaald door de BPM. Dieselmotoren worden daarbij zwaarder belast dan andere motoren. Nu hebben veruit de meeste camper nog altijd een dieselmotor. In het buitenland wordt er geen BPM berekend en hierdoor kunt u dus aan de voorkant veel geld besparen. Let er daarbij wel op dat u uiteindelijk wel BPM moet afdragen bij het importeren van de camper naar Nederland. Voor een camper gratis de BPM berekenen? Wij kunnen voor u de laagst haalbare BPM berekenen voor uw camper.

Meer keuze door een groter camperaanbod in het buitenland

Het camperaanbod is in sommige landen groter, doordat daar de populariteit van de camper groter is. Hoe groter het aanbod, hoe meer concurrentie en hoe meer concurrentie, hoe voordeliger het is voor de prijzen. 

Kamperen is in Nederland erg populair. Maar de camper moet het in Nederland afleggen ten opzichte van de caravan. Nederland is dan ook een echt caravanland. Het aanbod campers is daardoor in Nederland een stuk lager, dan wanneer je het aanbod caravans vergelijkt dat op de Nederlandse markt wordt aangeboden. 

Concessies doen in Nederland

Doordat het aanbod campers lager is, is het logisch dat ook de keuze hierdoor beperkter is. Zoekt u dus een camper die helemaal aansluit bij uw kampeer wensen. Dan is wordt u in Nederland beperkt in uw keuze en moet u eerder concessies doen. 

Meer camper fabrikanten en leveranciers

In landen zoals bijvoorbeeld Duitsland of België is de camper in verhouding veel populairder. Hierdoor zijn er meer fabrikanten en leveranciers van campers actief in deze landen. Het aanbod is daardoor groter. Hierdoor is uw keuzeaanbod dus ruimer wanneer u voor het zoeken van uw nieuwe of gebruikte camper ook over de landsgrenzen gaat kijken.

Hoe vindt u een voordelige camper in het buitenland?

De zoektocht naar uw ideale camper zal meestal online plaatsvinden. Er zijn verschillende websites beschikbaar waarop u zowel nieuwe als gebruikte campers kunt vinden. Ideaal om u te oriënteren en een goed beeld te krijgen van het aanbod, de mogelijkheden en de prijzen.

Campers te koop in Duitsland

Onderstaand vindt u een aantal goede websites wanneer u een camper uit Duitsland zoekt:
– Mobile.de
– Autoscout24.de
– Wohnmobile-galerie.de

Campers te koop in België

Ook voor het camperaanbod in België zijn er een aantal goede websites:
– Autoscout24.be
– 2dehands.be
– Dicar.be

Het kopen van de camper

Wanneer u een camper heeft gevonden die aansluit bij uw kampeer wensen en past binnen uw budget, kunt u overgaan tot de koop. Het aankoopproces verschilt in die zin niet met het aankoopproces van een Nederlandse camper. Op de voertaal na dan. 

Aandachtspunten bij het kopen van een camper

Net als bij een auto zijn er wel een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden:

  • Controleer de autopapieren
  • Controleer de onderhoudshistorie
  • Controleer de optische staat

Aankoopkeuring voor extra zekerheid

Wilt u extra zekerheid en ook de technische staat van de camper controleren? Dan kunt u ervoor kiezen om ook een aankoopkeuring te laten uitvoeren op locatie.

De camper importeren

Wanneer de aankoop is afgehandeld, moet de camper natuurlijk nog geïmporteerd gaan worden naar Nederland. U kunt ervoor kiezen dit zelf te doen of het importeren van de camper uit te besteden.

Schakel een import specialist in

Vindt u het importproces ingewikkelde of tijdrovend? U kunt ervoor kiezen om het importeren van de camper uit te besteden. Schakelt u een specialist in zoals Importauto’s, dan kunt u tijd en geld besparen. Daarnaast weet u zeker dat het importproces transparant, snel en soepel verloopt.

Camper laten importeren?

Wilt u de camper laten importeren of wilt u advies of meer informatie over het importproces voor uw camper? Neem contact op met Importauto’s. Bel naar de gratis Import infolijn of mail naar info@importautos.nl. Ook kunt u bij ons kiezen uit verschillende camper importpakketen. Zo kunt u zelf bepalen hoeveel hulp u nodig hebt bij het importeren van uw camper.

Geen importpakket nodig, maar bijvoorbeeld enkel op zoek naar een aankoopkeuring of BPM-aangifte? U kunt onze hulp ook enkel hiervoor inschakelen. Ga hiervoor naar ons tarievenoverzicht en bestel direct online!